Sport

Tenis

Nadal: Mislio sam da naš meč nikada neće završiti

Nadal: Mislio sam da naš meč nikada neće završiti

Pet sati i 53 minute su veliki teniski boj vodili Novak Đoković i Rafael Nadal. Dvojica najboljih svjetskih tenisača ispisali su time povijest u finalnom ogledu Australian Opena, prvog Grand Slam turnira godine.

Đoković je zadržao dominaciju i pobijedio 5-7, 6-4, 6-2, 6-7 (5), 7-5, a srpski i španjolski tenisač odigrali su time najdulji finalni meč nekog Grand Slam turnira u povijesti.

- Nevjerojatno. Pogled mi je odlazio prema satu tijekom meča. Dva, tri, četiri, pet sati... Mislio sam da taj meč neće nikada završiti - osvrtao se Nadal na finale koje će se, vjerojatno, još dugo prepričavati.

- Neću govoriti kako sam iscrpljen. Već ću govoriti o tome da sam uživao u tom meču. Kada ste fizički spremni i kada se dobro osjećate, a ja sam bio upravo takav u finalu, onda je gušt patiti. Da, uživao sam u nadmetanju u svakoj sekundi tog finala. Nije mi bilo teško bilo što. Nažalost, izgubio sam, ali sam i zadovoljan jer sam sve to izdržao. I bio do samog kraja u igri za pobjedu.

Nadal je zaključio:

- Priznajem, imao sam mentalni problem s Đokovićem prošle godine. Padao sam protiv njega zbog psihe. Ali, danas nisam imao taj problem. Nisam pao u glavi, nego zbog jednog poena koji je mogao otići na drugu stranu. Ta činjenica mi daje snagu, a svaki prošlogodišnji poraz me gurao sve dublje u rupu. To je velika razlika.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.