Sport

Tenis

Azarenka: Ne mogu vjerovati; Šarapova: Radila je sve bolje od mene

Azarenka: Ne mogu vjerovati; Šarapova: Radila je sve bolje od mene

Bjeloruska tenisačica Viktorija Azarenka postala je na Australian Openu peta različita pobjednica na isto toliko posljednjih Grand Slam turnira.

Nakon nervoznog starta i gubitka prva dva gema, Azarenka je u finalu protiv Marije Šarapove osvojila 12 od sljedećih 13 gemova i ostvarila uvjerljivu pobjedu 6-3, 6-0.

Postala je tako prva tenisačica svijeta i tek treća u povijesti koja će zasjesti na svjetski broj jedan nakon osvajanja Grand Slam titule.

Nakon pobjede Azarenka je prvo pala na koljena, a onda je pogledom u nevjerici i upitom "što se dogodilo?" potrčala prema svom treneru Samu Sumyku.

- Najbolji je osjećaj, zasigurno. Čisti je užitak ovo što se dogodilo. Ne mogu vjerovati da je gotovo - rekla je Azarenka nakon meča.

- Svoj govor nakon meča započela je riječima "vau", a potom se počela smijati. Nakon toga je zahvalila svom stručnom stožeru.

- Natjerali ste me da vjerujem u sebe i da shvatim da napokon mogu podići ovaj trofej.

Posebno hvala izrekla je svojoj baki.

- Ona je osoba koja me inspirira najviše.

- Radila je sve bolje nego ja danas. Ja sam odigrala dobro prvih nekoliko gemova. Otad je ona bila ta koja je prva udarala lopticu i udarala ju je duboko i bila agresivna. Ja sam uvijek trčala okolo kao zec, pokušavala pohvatati njene udarce cijelo vrijeme - komentirala je Marija Šarapova, koja je samo tri gema osvojila također u finalu Australian Opena 2007. godine, tada protiv Serene Williams.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.