Sport

Tenis

Murray napušta Australiju samopouzdan usprkos porazu

Murray napušta Australiju samopouzdan usprkos porazu

Britanski tenisač Andy Murray spakirao je torbe i napušta Australiju nakon polufinalnog poraza od Novaka Đokovića koji ga je savladao 6-3, 3-6, 6-7(4), 6-1, 7-5.

Nakon što je prethodne dvije godine gubio u finalima prvog Grand Slam turnira sezone od Rogera Federera i Đokovića bez osvojenog seta, Murray je u polufinalu pružio velik otpor svjetskom broju jedan, ali do pobjede ipak nije uspio nakon pet sati borbe.

- Očito sam razočaran, ali ponekad kada izađete s terena i igrali ste zaista loše i niste bili mentalno u meču, tada ste razočarani sami sa sobom jer osjećate da ste sami sebe iznevjerili. Ja se ne osjećam kao da sam sam sebe iznevjerio - rekao je Murray, kojeg posljednja četiri tjedna trenira Ivan Lendl, nekadašnji svjetski broj 1 i osvajač osam Grand Slam naslova.

Branitelj naslova u Australian Openu Đoković već sada sugerira da je njihova suradnja kvalitetna.

- Bio je više samopouzdaniji na terenu - rekao je Đoković upitan primjećuje li neke razlike u Murrayjevoj igri.

- Koristio je svoje prilike i bio je agresivniji. Mislim da je igrao bolje. Ne možete značajno promijeniti tehniku udarca, posebice na ovoj razini. On je već kompletan igrač i bio je to i prošle godine. Samo je pitanje sreće u kombinaciji s izborom pravih udaraca u pravim trenucima i to je to. Jako je blizu osvajanja Grand Slama.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.