Sport

Tenis, Australian Open

Murray: Osjećam se pozitivno nakon ovog poraza

Murray: Osjećam se pozitivno nakon ovog poraza

Sjajan polufinalni meč su na Australian Openu odigrali prvi i četvrti tenisač svijeta. Nakon iscrpljujuće borbe koja je trajala skoro pet sati Novak Đoković je pobijedio Andyja Murrayja sa 6-3, 3-6, 6-7(4), 6-1, 7-5.

Unatoč porazu i iz rezultata je jasno da je Murray imao šanse slaviti. U petom se setu vratio s 2-5 zaostatka, pa je tako kod 5-5 imao čak i tri break-lopte koje su ga mogle dovesti u poziciju da servira za meč. No, nije ih iskoristio, te je nakon toga pokleknuo pri svom servisu.

- Ne osjećam se loše. Mislim, loše je što sam izgubio, pobjeda je bila ono što sam tražio, ali mislim da nakon svega mogu izvući mnogo toga pozitivnoga - rekao je Murray nakon meča i nastavio:

- U ovom trenutku postoji dosta velika razlika između prvog na svijetu i mene. Ja želim napredovati i želim biti tamo gdje je trenutačno Đoković. Želim osvojiti Grand Slam turnir, a mislim da sam nakon ovog današnjeg meča napravio određeni korak prema naprijed. Uvjerio sam samoga sebe da smanjujem tu razliku. Ostaje mi mnogo rada, ali spreman sam na taj izazov.

Murray je rekao i sljedeće:

- Često sam u posljednje vrijeme slušao da ne mogu bolje jer sam pasivan, da ne napadam. Mislim da sam ovim mečom razuvjerio takvo što. Imao sam više izravnih poena, mislim da sam u većini poena diktirao tempo. U svakom slučaju, loše je što sam izgubio, ali se ne osjećam kao potpuni gubitnik.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.