Sport

Nogomet, NK Zadar

Josip Bajlo: „Sve zacrtano mi ćemo u Rovinju i odraditi"

Josip Bajlo: „Sve zacrtano mi ćemo u Rovinju i odraditi

Nogometaši Zadra koji se od ponedjeljka nalaze u Rovinju na drugom dijelu priprema za proljetni dio sezone u Prvoj ligi još uvijek nisu odigrali niti jedan kontrolni ogled. Njihov protivnik kako je bilo najavljeno trebao je jučer biti slovenski prvoligaš Koper.

Zašto nije došlo do odigravanja te utakmice i koje su sve u planu da se odigraju za vrijeme boravka u Rovinju pitali smo sportskog direktora momčadi sa Stanova, Josipa Bajla.  „Razlog je što se odnedavno međunarodne utakmice, pa čak i kada su prijateljske, trebaju igrati po posebnim uvjetima. Moraju se dogovarati dva mjeseca prije termina preko nacionalnih saveza, suditi ih mora sudac s FIFI-nom oznakom, tijekom utakmice moraju biti istaknute zastave država iz kojih su klubovi, obvezno je prisustvo liječnika i sanitetskog vozila, kao i zaštitarske službe".

Po riječima Bajla isti problem imaju i drugi hrvatski klubovi koji se nalaze na pripremama kako u Istri tako i Hercegovini. Može li se što poduzeti po tom pitanju. „Gledajte, ja sam danas u Zagrebu i bit ću s ljudima iz HNS-a, moramo pokušati riješiti tu situaciju jer nam nije drago što je ovako ispalo. Ipak, za subotu imamo dogovorene dvije provjere, druga naša momčad odigrat će sraz s jednim istarskim trećeligašem dok će naš udarni sastav igrati protiv druge momčadi Rijeke".

Unatoč novonastaloj situaciji Bajlo je uvjeren da će momčad od priprema u Rovinju imati velike koristi. „Apsolutno, ova neodigrana utakmica nije nas baš toliko poremetila, sve što smo zacrtali mi i odrađujemo, vjerujem da ćemo se u Zadar vratiti odlično pripremljeni". 

Sezona u Prvoj HNL nastavlja se 18. veljače kada će Zadar na Stanovima ugostiti Varaždin. Do tog susreta, igrače Dalibora Zebića očekuju još dvije provjere, jedna s Pomorcem a druga sa Solinom. 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.