Sport

Košarka, NBA

Minnesota uhvatila pobjednički ritam s Rubijom u petorci

Minnesota uhvatila pobjednički ritam s Rubijom u petorci

Od kako je trener NBA momčadi Minnesote Rick Adelman postavio mladog španjolskog košarkaša Ricky Rubija u startnu petorku Timberwolvesi su samo jednom poraženi.

U srijedu su Timberwolvesi na sebi nesvojstven način nadigrali Detroit 93-85 i ostvarili treću pobjedu u posljednje četiri utakmice. Neuobičajeno je to što su slavili ponajprije zahvaljujući sjajnoj obrani u izostanku kvalitetnog napadačkog učinka, barem u prvom dijelu.

Naime, do pred kraj poluvremena šut je bio mizernih 23,5 posto, a najlošija obrambena momčad prošle sezone koja je u prosjeku primala 107.7 poena po utakmici, sada prima 92.5 odnosno 15 koševa manje.

Prvo ime ponovo je bio Kevin Love s 20 ubačaja i 17 uhvaćenih lopti, a bio mu je ovo 14. double-double učinak ove sezone. No, i on je bio najzadovoljniji obrambenim učinkom svoje momčadi.

- Ovo je stvarno dobar osjećaj, nešto što nam je do ove sezone nedostajalo. U ovakvim teškim utakmicama kada smo šuterski neraspoloženi važno je da obrana može odraditi posao - smatra Love, koji je za dvoboj s Pistonsima navijače počastio s tisuću ulaznica na svoj račun kako bi imali što bolju podršku s tribina.

Međutim, igrač o kojem se u Minnesoti od početka sezone najviše govori je 21-godišnji španjolski razigravač Ricky Rubio koji je u svojoj rookie sezoni u kratkom vremenu oduševio struku i navijače, te izborio mjesto u početnoj petorci Timberwolvesa.

S devet koševa, osam asistencija, sedam skokova i šest ukradenih lopti odigrao je još jednu utakmicu na visokom nivou, a posebno treba naglastiti da je od njegovog postavljanja među startere momčad ostvarila tri pobjede i tijesan poraz kod Atlante, te se definitvno uključila u borbu za doigravanje.

Protiv Pistonsa Rubio je dodao ključnu loptu za tricu Ellingtona i vodstvo Minnesote 88-81. Trenutno je u poretku asistenata na sedmom mjestu s prosjekom od 8,3 dodavanja po utakmici, dok je u konkurenciji "kradljivaca" na osmoj poziciji s dvije ukradene lopte po utakmici. Zbog odličnog pregleda igre i sjajnih asistencija u dijelu američkih medija već je dobio nadimak "Tricky" Rubio.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.