Sport

Nogomet, FIFA Zlatna lopta

Messi: Najviše od svega želim podijeliti nagradu sa Xavijem

Messi: Najviše od svega želim podijeliti nagradu sa Xavijem

- Veliko je zadovoljstvo osvojiti nagradu po treći puta, velika čast. Želim zahvaliti svim suigračima, igračima i trenerima koji su za mene glasali - rekao je Lionel Messi nakon što je po treći put zaredom proglašen najboljim nogometašem današnjice.

Primio je Messi FIFA-inu Zlatnu loptu iz ruku najboljeg strijelca u povijesti svjetskih prvenstava, Brazilca Ronalda i tako ušao u izabrano društvo onih koji su nagradu za najboljeg osvajali tri puta.

Kako je FIFA-ina Zlatna lopta nagrada koja ujedinjuje Zlatnu loptu France Footballa i FIFA-inog nogometaša godine, tako se Messi priključio Michelu Platiniju, Johanu Cruyffu i Marcu van Bastenu koji su Zlatnu loptu osvajali po tri puta, te Ronaldu i Zinedineu Zidaneu koji su osvojili tri naslova najboljeg u izboru krovne organizacije svjetskog nogometa.

- Želim zahvaliti svojim suigračima u Barceloni i argentinskoj reprezentaciji jer bez njih ovaj uspjeh ne bi bio moguć. Ali, prije svega želim podijeliti ovu nagradu s Xavijem: zaslužuješ ju isto kao i ja - dodao je Argentinac i zaslužio veliki pljesak Kongresnog centra u Zürichu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.