Sport

Boks

Haye potvrdio moguću borbu s Vitalijem Kličkom u ožujku

Haye potvrdio moguću borbu s Vitalijem Kličkom u ožujku

Britanac David Haye, bivši svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji u WBA-verziji, potvrdio je kao bi se u ožujku iduće godine mogao boriti s 40-godišnjim Ukrajincem Vitalijem Kličkom.

U listopadu se 31-godišnji britanski boksač službeno povukao u mirovinu. No, mogao bi iz nje izaći ukoliko se realizira dogovor o borbi protiv starijeg brata Kličko u ožujku.

Nakon što je drugog srpnja izgubio od Vladimira Klička borbu za objedinjenje naslova svjetskoga teškaškog prvaka po verzijama WBA, WBO, IBF i IBO u Hamburgu, Haye je uporno najavljivao umirovljenje u slučaju da mu mlađi Kličko ne da priliku za revanš, ili njegov stariji brat Vitalij ne pristane na ulazak u ring protiv njega.

- Nisam vidio ugovor, ali definitivno se odvijaju pregovori o mojoj borbi protiv Vitalija Klička u ožujku. I prije odlaska u mirovinu sam govorio da želim tu borbu. Ima jedan datum u ožujku o kojem se već i ranije govorilo - izjavio je Haye za BBC-jev program.

Haye je i ranije govorio kako se ''mirovina odnosi na sve potencijalne borbe s boksačima koji se ne prezivaju Kličko''.

Ranije se špekuliralo kako bi se spomenuta borba trebala održati 3. ožujka u Njemačkoj, preciznije, u dizldorfskoj Esprit Areni.

Vitalij Kličko je aktualni svjetski prvak po WBC-verziji. Haye je do borbe s Vladimirom držao pojas prvaka u WBA-verziji.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.