Sport

Košarka, A1 Liga

Kaštropil: Susret sa Splitom opravdano nosi epitet derbija

Kaštropil: Susret sa Splitom opravdano nosi epitet derbija

Sutra je na rasporedu derbi A1 košarkaške lige u kojem se sureću posrnuli košarkaški velikani, Zadar i Split. Klubovi koji su nekoć žarili i palili Europom, danas se susreću u nacionalnom natjecanju koje, ruku na srce, kvalitetom ne odgovara renomeu i tradiciji ovih klubova.

Bilo kako bilo, sutra će na parket splitskih Gripa istrčati ono najbolje što Hrvatska liga trenutno može ponuditi.

Možda i najbolji sugovornik za najavu te utakmice je bivši igrač splitskih "žutih" i danas stožerni centar Zadra, Franko Kaštropil.

- Mislim kako ova utakmica opravdano nosi epitet derbija jer smo Split i mi dvije ponajbolje momčadi prvenstva. Biti će nam to teška utakmica, pogotovo što je gostujuća, a ova liga je pokazala kako postoji velika razlika između igranja kod kuće i u gostima. Morati ćemo pružiti našu najbolju moguću partiju kako bi pobijedili u Splitu - govori Kaštropil, te kratko analizira snagu protivnika:

- Četiri igrača su im najopasnija: Mimica, Subotić, Sobin i Dijan. Dugo vremena već igraju zajedno i dosta se dobro poznaju. Znaju kako se kretati i kako jedan drugoga pokrivati u obrani. Oni će nam svakako biti teški protivnici.

Split je međutim poharan ozljedama. Upitan je nastup Ante Grgurevića, dok je im možda i najveći problem predstavlja neigranje talentiranog razigravača Tonija Katić...

- Nedostaje im Katić, ali na njegovoj poziciji imaju Srđana Subotića, koji uvijek drži sve konce igre u svojim rukama i već dugo igra dosta kvalitetno. S obzirom da je on praktički jedini njihov playmaker, pokušati ćemo ga izmoriti kako bi nam zadavao što manje problema.

Nakon poraza od Zaboka, pobjeda nad Jollyjem došla je kao melem na ranu zadarskim košarkašima. Franko u njoj nije sudjelovao zbog bolesti, no rezultat ga je svakako obradovao...

- Svi smo puno zadovoljniji nakon ove pobjede nad Jollyjem. Nastavili smo potom trenirati i pripremati se za Split, gdje se i ja nadam da ću sudjelovati u igri jer sam se upravo vratio treninzima nakon tjedan dana stanke zbog bronhitisa - za kraj će Franko.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.