Sport

Nogomet, Primera

Barcelona pod Guardiolom bodovno nikad dalje od Real Madrida

Barcelona pod Guardiolom bodovno nikad dalje od Real Madrida

Preostalo je malo više od mjesec dana do "El Clasica" u španjolskom nogometnom prvenstvu između Real Madrida i Barcelone na Santiago Bernabeuu, a madridska momčad nada se da će do tada zadržati barem trenutnu bodovnu razliku.

Real Madrid bježi Barceloni za tri boda na vrhu španjolske Primere, a otkako je Josep Guardiola na klupi katalonske momčadi (2008. godina) razlika nikada nije bila veća od dva boda. Posljednji put je "kraljevski klub" bježao Barceloni tri boda u prvenstvu u sezoni 2007/2008, a u istoj su i osvojili svoj posljednji naslov pobjednika Primere.

Najveća prednost koju je madridski sastav imao ispred Barcelone otkako je Guardiola na klupi bila su dva boda početkom sezone 2008/2009. Ove sezone Barcelona najviše pati u utakmicama igranim u gostima gdje su upisali dvije minimalne pobjede (1-0) protiv Granade i Sporting Gijona, te tri identična remija (2-2) protiv Real Sociedada, Valencije i u nedjelju protiv Athletic Bilbaa.

S druge strane, Real Madrid je nakon poraza od Levante u gostima, te remija protiv Racing Santandera (također u gostima) nanizao deset pobjeda (sedamm u Primeri i tri u Ligi prvaka).


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.