Sport

Nogomet, Premiership

Premiership: Newcastle pobjedom barem nakratko do 2. mjesta

Premiership: Newcastle pobjedom barem nakratko do 2. mjesta

U prvoj utakmici 11. kola engleskog nogometnog prvenstva, Newcastle je kao domaćin s 2-1 bio bolji od Evertona.

Newcastle je na St. James Parku autogolom Johna Heitinge i eurogolom Ryana Taylora slavio protiv ove sezone vrlo slabog, barem po rezultatima, Evertona. "Svrake" su povele već u 12. minuti autogol Heitinge koji je ubačaj Daniela Simpsona pokušao izbiti u korner, ali je umjesto toga isti pospremio u vlastitu mrežu. U 29. minuti susreta Ryan Taylor postigao je prekrasan pogodak za Newcastle za vodstvo od 2-0. Englez je primio loptu na nekih 18 metara s lijeve strane Newcastleova napada, te desnom nogom raspalio loptu u opadanju koja je nakon toga pronašla put do lijevih "rašlji" gola Tima Howarda.

Jack Rodwell postavio je konačnih 2-1 u posljednjim sekundama prvog poluvremena nakon ubacivanja iz kuta koje je izveo Nizozemac Royston Drenthe. Rodwell se lijepo oslobodio svog čuvara i zakucao loptu glavom za smanjenje na 2-1. Do kraja susreta imao je Everton lijepih prilika da dođe i do boda, ali je nizozemski vratar Tim Krul danas bio nesavladiv.

Newcastle se ovom pobjedom barem nakratko uspeo do druge pozicije ljestvice Premiershipa, sa utakmicom i dva boda više od trećeplasiranog Manchester Uniteda koji kasnije igra svoj susret 11. kola protiv Sunderlanda.

Premiership, 11. kolo, rezultati:

Newcastle - Everton 2-1 (Heitinga 12-ag, Taylor 29 / Rodwell 45+2)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.