Sport

Nogomet, Primera

Guardiola: Na Messija promašeni penal neće utjecati

Guardiola: Na Messija promašeni penal neće utjecati

Lionel Messi iz Barcelone i Cristiano Ronaldo iz Real Madrida dijele prvo mjesto na ljestvici strijelaca u španjolskom nogometnom prvenstvu. Obojica su zabili po 10 golova u prvenstvu ove sezone.

No, dok je Ronaldo u prošlom kolu isporučio hat-trick u gostujućoj pobjedi nad Malagom, Messi u protekloj rundi nije bio strijelac. Štoviše, nije zabila niti njegova momčad, jer je u subotu odigrala 0-0 kod kuće protiv Seville.

Messi je duboko u sudačkoj nadoknadi imao priliku poentirati i donijeti svojoj momčadi tri boda. No, s obzirom na žučne i dugotrajne prosvjede igrača Seville zbog dosuđenog penala, a potom i incidenta kojeg je napravio gostujući napadač Fredric Kanoute, Messi je morao jako dugo čekati na izvođenje kaznenog udarca. Kanoute je najprije zaradio žuti karton, jer je, nakon što je Messi postavio loptu na bijelu točku, istu pomaknuo kako bi ga pokušao omesti. Kanoute se potom udaljio iz svog šesnaesterca, ali tu su tek nastali problemi jer je u jednom verbalnom prepucavanju uhvatio Cesca Fabreagasa, te ga je, kada su ih suigrači pokušali razdvojiti, udario u glavu. Sudac ga je bez razmišljanja isključio, a Messi, koji je već dobrih pet minuta čekao da izvede penal, nije bio uspješan. Njegov udarac obranio je vratar Seville Javi Varas.

- Messi je mentalno vrlo jak. Nakon što je morao čekati nekoliko minuta na izvođenje penala, svejedno je to uradio hladnokrvno, ali je vratar Seville ipak obranio. Drugi puta će zabiti, ne brinite zbog toga - ohrabrio je najboljeg svog igrača Guardiola, te dodao.

- Samo najveći imaju hrabrost preuzeti odgovornost u takvoj situaciji. Messi je navijačima Barcelone donio toliko puno radosti i zadovoljstva, učinio je jako puno velikih stvari za naš klub i ljudi to znaju prepoznati.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.