Sport

Nogomet, Liga prvaka

Liga prvaka, skupina A i B: Napoli 13. nesretni suparnik Bayerna

Liga prvaka, skupina A i B: Napoli 13. nesretni suparnik Bayerna

U prvom je susretu 3. kolu skupine A Lige prvaka Napoli na svom stadionu San Paolo ugostio momčad Bayerna, dok je u drugoj francuski prvak Lille bio domaćin milanskom Interu.

Napoli se može pohvaliti da je prva momčad koja je uspjela postići pogodak Bavarcima nakon što ga ovi u posljednjih 12 nisu primili. Sve je krenulo kao iz snova za Bayern. Jerome Boateng prošao je po desnoj strani, ubacio loptu na vrh šesnaesterca gdje je Toni Kroos primio loptu, napravio par koraka i nakon toga elegantno pogodio vratarev lijevi donji kut za 1-0.

Poslije šokantnog početka za domaćina, igra se uravnotežila i Napoli je počeo prijetiti vratima Manuela Neuera. Trud se momčadi iz Napulja isplatio u 39. minuti kada je nakon gužve u petercu Bavaraca, Holger Badstuber postigao autogol za izjednačenje. To je ujedno bio i konačan rezultat utakmice u kojoj su Bavarci bili bolja momčad, ali je Napoli na kraju ispao sretniji i spretniji. Zanimljivo je da talijanska momčad nije uputila nijedan udarac prema vratima Bayerna, a da je bavarska momčad ipak primila prvi pogodak nakon 12 utakmica, odnosno protiv svog 13. protivnika u nizu protiv kojeg su trebali nastaviti niz.

U drugom susretu skupine A, Manchester City ja na svom stadionu Etihad dočekao španjolsku momčad Villarreala. Kao i u drugoj utakmici, gledatelji u Manchesteru vidjeli su brzi pogodak. Nakon svega četiri minute igre Cani je pogodio za vodstvo gostiju, te je šokirao prepuni Etihad koji se takvom početku definitivno nije nadao. Nakon toga City je počeo stiskati Španjolce, dok su se ovi najviše fokusirali na kontranapade. Baš kao i u drugoj utakmici, i u ovoj smo vidjeli autogol. Marchena je u 43. minuti susreta poslao loptu iza svog vratara Diega Lopeza i omogućio Cityju da na predah ode s neriješenim rezultatom.

U nastavku smo vidjeli dominaciju Cityja, a konačni trud isplatio im se tek u posljednjim sekundama utakmice. Argentinac Zabaleta asistirao je svom sunarodnjaku Sergiju Agüeru koji je u igru ušao u 62. minuti utakmice, te zabio svoj prvi pogodak u Ligi prvaka, za pobjedu "građana" i velika tri boda s kojima su se vratili u utrku za prolazak u daljnju fazu natjecanja.

Bayern je i dalje vodeća momčad skupine sa sedam bodova iz tri susreta. Slijedi Napoli sa pet i Manchester City sa četiri boda, dok je na začelju Villarreal bez bodova.

U drugoj utakmici skupine B, nakon što su CSKA i i Trabzonspor odigrali svoj susret ranije (3-0), francuski prvak Lille u potpunosti je nadigrao milanski Inter, ali je na kraju ipak slavila talijanska momčad. Strijelac jedinog pogotka bio je Giampaolo Pazzini u 21. minuti prvog poluvremena. Lille je imao dominaciju, čak 62 posto lopte u svojim nogama, te devet udaraca prema vratima Intera. Talijani su tek tri puta zapucali prema vrataru Lillea, Vincentu Enyeami, ali na njihovu žalost jedan od tih udaraca pronašao je put do mreže i donio vrijedna tri boda milanskoj momčadi.

Inter predvodi skupinu B sa šest bodova iz tri utakmice, CSKA je drugi sa četiri boda, baš kao Trabzonspor, ali je zbog međusobnog ogleda trenutno iza moskovljanja. Posljednji je francuski prvak Lille sa dva boda.

Liga prvaka, 3. kolo, Skupina A:

Napoli - Bayern 1-1 (Badstuber 39-ag / Kroos 2)

Manchester City - Villarreal 2-1 (Marchena 43-ag, Agüero 90+4 / Cani 4)

Redoslijed: 1. Bayern 7, 2. Napoli 5, 3. Manchester City 4, 4. Villarreal 0

Skupina B:

Lille - Inter 0-1 (Pazzini 21)

CSKA - Trabzonspor 3-0 (Doumbia 29, 86, Kauna 76)

Redoslijed: 1. Inter 6, 2. CSKA 4, 3. Trabzonspor 4, 4. Lille 2


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.