Sport

Košarka, A1 Liga

Uroš Zadnik: Nismo slušali trenera

Uroš Zadnik: Nismo slušali trenera

Poraz Zadra u Križevcima (78-76) odjeknuo je kao najveće iznenađenje prvog kola A-1 lige. Kako i neće, kad je dojučerašnji A-2 ligaš porazio dojučerašnjeg NLB ligaša...

Kako je poraz u dvorani OŠ Ljudevita Modeca utjecao na igrače Zadra priupitali smo prvog razigravača momčadi, mladog Slovenca Uroša Zadnika, koji je utakmicu završio s 14 koševa, po 3 skoka i asista, ali i četiri izgubljene lopte:

- Bio je to težak poraz za nas, a sad nam je još i teže jer znamo da moramo pobijediti svaku sljedeću utakmicu. Nadam se da ćemo poraz brzo zaboraviti i dobro se spremiti za Svjetlost brod, koja nam je sljedeći protivnik.

 Poraz je, već uobičajeno za zadarsku momčad, stigao u samoj završnici u koju su Zadrani ušli s "viškom" od 10 koševa, a izgubljenom loptom i prekršajem u napadu i sam je Zadnik kumovao porazu:

- Nekoliko puta kroz utakmicu imali smo prednost od deset ili više koševa, ali nismo znali to prelomiti i doći do pobjede. I ja sam jednim dijelom kriv za poraz jer nisam u završnici na pravi način organizirao igru. Jednostavno nismo bili dovoljno skoncentrirani i nismo slušali trenera i to je razlog našeg poraza.

Ipak, dojma smo kako je u već spomenutu završnicu Zadnik ušao premoren i nije bio u stanju dati ono što se od njega očekivalo:

- Istina, bio sam umoran jer tri dana pred utakmicu sam bio u bolnici s virozom. Vidjelo se da nisam 100 posto spreman i to sam mogao odigrati puno bolje. Drugi put sigurno hoću - za kraj će slovenski razigravač.

Dodajmo i kako je razlog izostanka Šime Olivarija s popisa igrača u Križevcima bila bol u mišiću noge, dok je Batur imao smanjenu minutažu zbog manjih zdravstvenih poteškoća.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.