Sport

Košarka, A1 Liga

Pipan: Svi u A-1 ligi htjeti će "skalp" Zadra

Pipan: Svi u A-1 ligi htjeti će

Tek je jedan dan preostao do službenog početka natjecateljske sezone za košarkaše Zadra, a taj prvi dan im donosi gostovanje kod novopečenog prvoligaša, Križevaca.

"Opareni" nakon poraza od Jazina, momci Aleša Pipana na sjever Hrvatske putuju oprezni i svjesni kako im samo i jedino stopostotni angažman u igri može garantirati pobjedu i knjiženje prva dva boda.

- Znamo otprilike što nas u Križevcima čeka jer će svi u ovoj domaćoj ligi napadati kako bi dobili Zadra i skinuli jedan veliki "skalp". Znamo ih dosta dobro, kao što oni znaju nas. Trener im je Zadranin Tihomir Bujan, tako da sigurno ima sve potrebne podatke o nama. Mi smo se također raspitali o njima i uvidjeli kako su i oni, poput nas, spoj mladosti i iskustva jer imaju petoricu-šestoricu igrača s podosta „kilometara" u nogama - kratko je prokomentirao svog prvog protivnika trener Zadra. 

Aleš Pipan odlučio je kako će igra njegove momčadi polaziti od obrane, jer procjenjuje kako napad još uvijek nije dovoljno uigran: 

- Za nas je ipak najbitnije da odigramo pravu agresivnu obranu jer se još uvijek ne možemo bazirati na napadačku igru. To je ono što ću tražiti od svojih igrača i mislim da smo na taj način sposobni uzeti prva dva boda. Putujemo bez ikakvog straha, odlučni da pobijedimo u toj utakmici.

"Programiran" za prvog razigravača ovogodišnjeg Zadra, Uroš Zadnik nije zbog viroze participirao u pripremnim utakmica onoliko koliko se to od njega očekivalo, no Pipan vjeruje kako će u Križevcima na njega moći računati:

- Zadnik se tek u srijedu vratio treninzima i tek se polako vraća u formu. Viroza je stvar prošlosti, iako je ostavila traga na njemu. Svejedno, mislim da će biti spreman za dvoboj u Križevcima i da će nam tamo biti od pomoći.

I za kraj smo ostavili pitanje o ciljevima Košarkaškog kluba Zadar za sezonu 2011./12., oko čega Pipan nije htio puno "mudrovati":

- Prvi cilj Zadra je ulazak u Ligu za prvaka i afirmacija mladih igrača. Oni moraju napredovati barem 20-30 posto. Kasnije u Ligi za prvaka cilj je povratak u nekadašnju NLB, današnju ABA ligu - zaključio je.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

  Vezane vijesti