Sport

Nogomet, Premiership

Wenger i dalje vjeruje u naslov

Wenger i dalje vjeruje u naslov

Menadžer nogometaša Arsenala Arsene Wenger smatra kako utrka za naslovom engleskog prvaka za njegovu momčad nije gotova unatoč zaostatku od 11 bodova za Manchester Unitedom.

Arsenal je ove godine ostvario najgori start u sezonu od kako je francuski stručnjak na klupi londonske momčadi, izgubivši 3 od 5 ligaških utakmica uključujući i teško stradavanje na Old Traffordu upravo od Manchester Uniteda s 8-2, dok su s druge strane branitelji naslova osvojili maksimalan broj bodova uz impresivne predstave na terenu. Wenger unatoč svemu smatra da je prerano ikoga otpisivati iz utrke za naslovom.

- Naravno da sam zabrinut, pogotovo kad ispred sebe imate momčad poput Manchester Uniteda. Jedino što nam preostaje je usredotočiti se na naše izvedbe, pobjeđivati i nadati se da će oni negdje ispustiti bodove. Ipak, u ovom trenutku sam više zabrinut za našu igru. Ako Manchester United odigra savršenu sezonu, tu se onda nema što učiniti. Do sada je to ipak uspjelo samo Arsenalu - izjavio je Francuz aludirajući na sezonu 2003/04 kada je Arsenal osvojio naslov bez poraza.

- Za nas je važno da damo sve od sebe kako bi osvojili naslov, ali trenutno je o tome prerano govoriti. Idemo prvo doći na manju bodovnu razliku od vodećih momčadi pa ćemo razgovarati o tome. Još uvijek vjerujem da smo platili cijenu teških dvoboja s Udineseom, a za što nismo ni malo pohvaljeni, a oni su sada na vrhu talijanske lige. Morali smo se potpuno potrošiti protiv Borussije u Dortmundu, a to se onda jasno vidjelo u drugom poluvremenu protiv Blackburna. Naš ulazak u sezonu potpuno su poremetili odlasci Cesca Fábregasa i Samira Nasrija, te činjenica da smo se morali kvalificirati u Ligu prvaka. Tu smo izgubili jako puno energije - zaključio je Wenger.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.