Sport

Košarka, KK Zadar

Pipan: Jedva čekamo započeti s utakmicama

Pipan: Jedva čekamo započeti s utakmicama

Tek je jedan dan preostao do početka pripremnog turnira u Šibeniku, na kojem će košarkaši Zadra odigrati svoje prve utakmice u ovogodišnjem, potpuno izmijenjenom sastavu.

Osim Zadra, na turniru će sudjelovati domaćin Jolly JBS, KK Split, te KK Široki, a što od samog turnira očekuje, kratko nam je najavio trener Zadrana, Aleš Pipan:

- Svi moji igrači, i ja kao trener, jedva čekamo započeti s odigravanjem utakmica. Meni će te utakmice prvenstveno poslužiti da uvidim u kakvom su stanju igrači, te kako će se pojedinci nositi za zadacima i pravilima koji su pred njih postavljeni. Postavili smo nešto malo taktičkih zamisli u napadu, no trenutno mi je bitnije vidjeti kako igrači reagiraju u obrani. Ipak je obrana ta koja se uvijek mora igrati, a u napadu vas jedan dan ide u bolje, drugi dan lošije. Uz sve to, bitno mi je vidjeti i kako će nam izgledati skok-igra - u uvodu će Pipan.

Klubovi koji sudjeluju na šibenskom turniru već su iza sebe imali nekoliko oglednih utakmica. Jesu li zbog toga u prednosti u odnosu na Zadar?

- Istina, svi na turniru su nešto ispred nas, a nama tek slijedi prva utakmica, koja je uvijek najteža. Međutim, to nas neće puno omesti jer nam rezultat za sada ipak nije u prvom planu. 

Imate li već sad ideju s kojom ćete petorkom istračati na parket?

- Za sada još neću zaigrati svaki put s istom petorkom, igrače ću rotirati od utakmice do utakmice. Uz to, dva nam igrača, Uroš Zadnik i Antonio Vlaić, imaju problema s virozom, tako da još ne znam hoću li na njih moći računati - za kraj će Pipan.

Zadrani svoju prvu pripremnu utakmicu igraju u srijedu u 17 sati, a protivnik im je BiH prvak Široki u kojem će nastupiti i dojučerašnji kapetan Zadra, Jakov Vladović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

  Vezane vijesti