Sport

Košarka, NBA

NBA finale: Nowitzki jači od temperature i Miamija

NBA finale: Nowitzki jači od temperature i Miamija

Unatoč igri s upalom sinusa, uz povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj i već otprije ozlijeđen prst lijeve ruke, Dirk Nowitzki još se jednom pokazao nezaustavljivim za momčad Miami Heata

Dallas Mavericksi slavili su u noći na srijedu po srednjeeuropskom vremenu 86-83 pobjedu protiv floridskog sastava i izjednačili seriju koja se igra na četiri pobjede. Rezultat u velikom finalu NBA ligi trenutačno je 2-2, a peta utakmica ponovno će se odigrati u Dallasu i to u četvrtak.

U posljednjih desetak minuta četvrte utakmice Dallasovi su košarkaši serijom 21-9 okrenuli rezultat i stigli do slavlja. Nowitzki je pritom ubacio deset poena (ukupno ubacio 21 koš) i ostvario pet od svojih ukupno 11 skokova.

Nije bio dominantan poput Michaela Jordana u finalu Chicago Bullsa protiv Utah Jazza 1997. godine, kada je najbolji košarkaš svih vremena pod povišenom temperaturom "stavio" 38 poena, ali svoj je posao u uvjetima u kojima ga je obavljao, odradio na sjajan način.

Mavsi su pobjedom spriječili Heat da povede 3-1 u seriji što je prednost koja u finalu NBA lige nikada nije nadoknađena, te osigurali šestu utakmicu u Miamiju.

I dok je Nowitzki briljirao u završnici ogleda, zvijezda gostujuće momčadi, LeBron James, u potpunosti je podbacila. Ubacio je James samo osam koševa (šut 3-11) i tako nakon 433 uzastopne utakmice kraj susreta dočekao s jednoznamenkastim brojem poena. Također, u 90 dvoboja doigravanja nikad nije ubacio manje.

Dwyane Wade je ubacio 32 za Miami, ali i promašio slobodno bacanje 30 sekundi prije kraja kojim bi izjednačio rezultat na 82-82. Uslijedilo je polaganje Nowitzkog, Wadeovo zakucavanje, dva precizno izvedena slobodna bacanja Jasona Terryja i Wadeovo loše dodavanje (u padu spašavao zadnje polje) za Mikea Millera čiji pokušaj trice za produžetak nije niti dotaklo obruč.

NBA finale, četvrta utakmica:

Dallas - Miami 86-83 (Chandler 13p, 16s, Nowitzki 21p, 11s / Wade 32p, 6s)

(serija je izjednačena na 2-2)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.