Sport

Košarka

Europa ipak preskupa Puntamici, a možda i Zadru?

Europa ipak preskupa Puntamici, a možda i Zadru?

Iako su u Upravi zadarskog prvoligaša s Puntamike pozivnicu za sudjelovanje u Eurochallenge kupu shvatili kao veliku čast i priznanje za sve ostvareno u protekloj sezoni, zbog financijskih su se razloga morali FIBA-i tek zahvaliti na pozivu

Procjene kazuju kako je za sudjelovanje u tom trećem po jakosti natjecanju u Europi, potrebno oko 100.000 eura, što je za skromni proračun momčadi s Puntamike ipak preveliko opterećenje. Uprava je kluba stoga jednoglasno odbila prijedlog sudjelovanja u Eurochallenge kupu.

I KK Zadar je u isto vrijeme kad i KK Borik-Puntamika primo pozivnicu za sudjelovanje u istom natjecanju, no ako je vjerovati prvim najavama, i slavniji će se zadarski košarkaški klub također zahvaliti na pozivnici, i to iz istih razloga - onih financijskih.

Večeras bi se trebao sastati Upravni odbor KK Zadra, kada će se i službeno znati hoće li Zadrani pristupiti Eurochallenge kupu, ili će se možda odlučiti za igranje besplatne Balkanske lige. Ukoliko odbiju sudjelovanje u oba ta natjecanja, Zadranima će ostati tek sudjelovanje u A-1 ligi, koje donosi samo 18 utakmica, od čega tek 9 domaćih, do početka Lige za prvaka, što nikako neće biti dovoljno za izbirljivu zadarsku publiku.

Balkanska se liga tako čini sve izglednijom opcijom za KK Zadar, a rok prijave za tu regionalnu ligu istječe 24. lipnja ove godine.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.