Sport

KK Zadar

Upravni odbor čeka konačnu odluku vodstva NLB lige

Upravni odbor čeka konačnu odluku vodstva NLB lige

Nastavak zasijedanja UO-a zakazan je za kraj ovoga tjedna

Prvo okupljanje Upravnog odbora KK Zadra nakon rezultatski neuspješne sezone nije donijelo očekivane rezultate niti zaključke, što je razumljivo s obzirom da je ono prekinuto jer je zakoračilo u kasne večernje sate.

Pred mikrofone je stao tek predsjednik KK Zadra, Edvin Šimunov, te je pojasnio kako su jedine dvije točke zasjedanja Upravnog odbora bile analiza ostvarenog u netom okončanoj sezoni, te pripreme za iduću:

Ahmetbašić napušta Zadar?

Po svemu sudeći, prvi igrač koji će definitivno podići sidro i napustiti momčad s Višnjika je Mirza Ahmetbašić. Izgleda kako igrač koji se posljednji pridružio Zadru nije u potpunosti zadovoljio ukus trenera Grdovića, te je već u potrazi za novim angažmanom. Napomenimo i kako je Brandon Brown napustio Zadar, te se zaputio prema rodnoj Americi. No, Brown nije za sobom zalupio vratima, već je u nekoliko navrata naglasio kako je otvoren za pregovore i kako mu je velika želja ispraviti loš dojam koji je u pojedinim utakmicama ostavio.

- Dvije navedene točke pretvorile su se u jednu, a sjednicu nismo uspjeli okončati, pa su izostali zaključci. Određene su smjernice kako je potrebno hitno donijeti prijedloge kako će izgledati momčad sljedeće sezone. Za sastavljanje momčadi potreban nam je odgovor iz tvrtke Sidro, u čijem je vlasništvu NLB liga, na naš dopis u kojem smo dali argumente zašto mislimo da nam je mjesto u regionalnoj ligi. Šanse za povratak u NLB su nam zaista minimalne, ali dok god postoje, mi ćemo pokušavati. Prema neslužbenim informacijama, početkom mjeseca lipnja će se održati sjednica vodstva NLB lige na kojoj će se, među ostalim, raspravljati i o sudbini KK Zadra u istoj.

Kakvo je trenutno financijsko stanje kluba?

- U odnosu na početak sezone, ono se nešto poboljšalo. Teško je u ovom trenutku dati neke konkretnije odgovore, no stvari nisu onako crne kako su bile. Igrači su ove sezone bili redovitije plaćeni nego prošle, pa se i u košarkaškom svijetu počelo govoriti o Zadru u nešto pozitivnijem svjetlu kad je u pitanju isplata plaća.

Preoblikovanje kluba u sportsko dioničko društvo označeno je prije otprilike godinu dana kao glavni strateški cilj kluba. U kojoj se fazi preoblikovanja klub trenutno nalazi?

- Potrebno je sačekati rješenje Porezne uprave, što je temelj za početak sastavljanja elaborata. Za sada iz Porezne uprave imamo samo zapisnik, no ti nalazi su nam potrebni u službenom formatu da započnemo rad - dovršio predsjednik Šimunov.

Nova runda vijećanja zakazana je za kraj ovog tjedna, kada bi Uprava trebala imati više odgovora o tome kako će momčad izgledati sljedeće sezone, s obzirom da se očekuje kako će se do tad trener Pino Grdović, te sportski direktor Branko Skroče izjasniti o tome koje bi igrače iz postojećeg kadra valjalo zadržati i za dogodine.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

  Vezane vijesti