Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Grdović: Korigirati ćemo greške iz prve utakmice

Grdović: Korigirati ćemo greške iz prve utakmice

Zdravstveni problemi u redovima Zadra postali su sve učestaliji

Nakon više no uvjerljivog poraza u prvoj polufinalnoj utakmici sa Zagrebom, odigranoj u Krešinom domu, zadarski će košarkaši večeras u dvorani Trnsko pokušati izboriti "majstoricu".

Iako je Zagreb u spomenutom susretu iskazao svoju dominaciju, zadarski se strateg, Pino Grdović, još nije predao:

- Zagreb jest favorit, ali mi idemo u Zagreb odigrati najbolje što znamo. Utakmicu ćemo pokušati otvoriti na drugačiji, bolji način nego što je to bilo u prvom susretu, kad smo već u prvoj četvrtini imali golemi zaostatak. U Zagreb putujemo u punom sastavu, iako imam igrača koje muče neke sitne ozljede. Koliko će tko biti u mogućnosti odigrati, vidjet ćemo na licu mjesta.

Jeste li izvukli kakve pouke iz poraza u prošlom susretu?

- Odnos snaga vidjeli ste i sami u prvoj utakmici. Mi smo radili puno grešaka i u napadu i u obrani, što ćemo se svakako truditi korigirati. Imam smanjeni fond igrača, pogotovo u centarskoj liniji, što se pokazalo ključnim u lošoj obrani na Žoriću i Heytveltu. Ne smijemo Zagrebu dopustiti da rano povede, jer kad se to desilo u prošloj utakmici, previše smo se istrošili na stizanje zaostatka, te smo na kraju potpuno ostali bez energije.

Zdravstveni problemi u redovima Zadra postali su sve učestaliji, iako Grdović o tome ne voli pretjerano govoriti.

- Imamo podosta igrača sa zdravstvenim problemima, a Mirza Ahmetbašić tek je posljednji u nizu. Zato ga i jesam manje koristio. O tome uistinu ne volim govoriti, da protivniku ne dopustim uvid u naše zdravstveno stanje, iako je bilo treninga na kojima bi se okupilo tek šest ili sedam igrača - za kraj će Grdović.

Susret u Trnskom na rasporedu je večeras u 20:15 sati uz izravan prijenos na programu Sportkluba.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

  Vezane vijesti