Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

I Cedevita će navijati za Zadar

I Cedevita će navijati za Zadar

Večerašnja utakmica između Zadra i Zagreba u Krešinom domu biti će pod povećalom ne samo zadarskog košarkaškog puka, već i cijelog vodstva i navijača najbogatijeg hrvatskog košarkaškog kluba, Cedevite.

Naime, pobjedom u večerašnjoj utakmici, Zadar bi širom odškrinuo vrata finala, a ulaskom u finale, Zadrani bi "mrave" eliminirali iz utrke za Euroligom, koja bi tada pripala upravo Cedeviti.

Kada bi se takav scenarij ostvario, Cedevita ne bi morala niti izboriti finale i već bi bila sigurna za Euroligu, s obzirom da je Zagrebu potreban naslov prvaka države kako bi zaigrao elitno europsko natjecanje.

I sam Aco Petrović nedavno je izjavio, prilikom gostovanja Cedevite u Zadru, kako je njegovoj momčadi ulazak u Euroligu primarni cilj, te kako ih titula prvaka Hrvatske ipak nešto manje zanima.

Na pitanje novinara o eventualnom finalu sa Zadrom, Petrović je odgovorio:

- Finale sa Zadrom? Zašto ne?! Ako bi se taj scenarij ostvario, to bi značilo da smo mi već osigurali Euroligu, što je naš primarni cilj, pa nam samo finale ne bi puno značilo.

Ukoliko Zadrani uistinu izbore finale, a isto učini i Cedevita, Zadar bi se mogao naći u situaciji da mu put do pehara namijenjenom pobjedniku Prvenstva Hrvatske bude nešto olakšan s obzirom da on Cedevitu očito pretjerano ne zanima...


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

  Vezane vijesti