Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Košarkaši Zadra na Gripama traže potvrdu drugog mjesta

Košarkaši Zadra na Gripama traže potvrdu drugog mjesta

Ove sezone, dalmatinski su se rivali već susreli u Krešinom domu, u sklopu 7. kola Lige za prvaka, a Zadar je u tom dvoboju slavio s uvjerljivijih 86-63

Računica je vrlo jednostavna: pobjedom u Splitu, zadarski će košarkaši osigurati drugo mjesto na ljestvici uoči početka doigravanja, koje donosi prednost domaćeg terena u polufinalnoj seriji.

Sreća po Zadrane je što sudbinu drže u svojim rukama i ne ovise o raspletu utakmice između Zagreba i Cibone, s obzirom da sa Zagrebom, koji ima jednak broj pobjeda kao i Zadar, imaju pozitivan omjer u međusobnim susretima.

Susret u Splitu će stoga Zadranima značiti puno više od samog prestiža kojeg donosi pobjeda u nekoć velikom dalmatinskom derbiju. Trenera Pina Grdovića svakako će zato veseliti podatak da će u Splitu na raspolaganju imati cijelu svoju momčad izuzev Branimira Longina:

- U Split putuje cijela momčad, uključujući i Jakova Vladovića koji je dugo imao problema s ozljedom. Brown također ima određenih problema, kao i Dundović, ali na njih će se moći računati.

Djelomični "silenzio stampa"

Kako bi osigurao mir u svlačionici pred početak doigravanja, trener Zadra, Pino Grdović naredio je djelomični "silenzio stampa" svojim igračima. Tako će za najavu utakmice novinarima na raspolaganju biti tek jedan igrač, s tim da taj ne smije spadati u skupinu mlađih igrača, koje Grdović pokušava maksimalno rasteretiti. Usporedbe radi, do sada su novinarima za razgovor bili dostupni svi igrači.

Košarkaši Zadra tom bi dvoboju trebali pristupiti maksimalno koncentrirano jer on donosi drugu startnu poziciju pred doigravanje:

- Utakmicu u Splitu potrebno je shvatiti kao presudnu za plasman pred doigravanje. Split će se htjeti oprostiti od prvenstva u što boljem svjetlu jer ove su sezone napravili jako puno u smislu konsolidacije kluba. Mi smo na taj dvoboj spremni i očekujemo pobjedu i potvrdu drugog mjesta - zaključio je Grdović.

Ove sezone, dalmatinski su se rivali već susreli u Krešinom domu, u sklopu 7. kola Lige za prvaka, a Zadar je u tom dvoboju slavio s uvjerljivijih 86-63. Po broju postignutih koševa u redovima Zadra je prednjačio Marko Car sa 21 ubačajem, dok su Pavle Marčinković i Ivan Batur postigli po 15 koševa. Ipak, najkorisnijim igračem utakmice pokazao se Ive Ivanov sa 14 koševa, 9 skokova, te 4 asistencije, što je bilo dovoljno za ukupnu valorizaciju 28.

U tom dvoboju, Splićani nisu mogli računati na usluge svog ponajboljeg igrača Ivana Mimice, koji se u međuvremenu vratio u redove "žutih", što će Zadru, uz vrlo težak gostujući teren na Gripama, gdje su se ove sezone već "poskliznuli" i Cibona i Cedevita, sasvim sigurno otežati posao.

Susret je na rasporedu u subotu u 18:15 sati, a u isto vrijeme se igra i susret između Cibone i Zagreba, čime je HKS želio spriječiti bilo kakvu mogućnost kalkulacija i manipuliranja rezultatom.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.