Sport

Košarka, NBA

James: Izborili smo finale kao momčad

James: Izborili smo finale kao momčad

LeBron James, zvijezda Miami Heata, emocionalno je proživio plasman u finale Istočne konferencije najjače košarkaške lige svijeta NBA lige.

Miami je u srijedu navečer kod kuće slavio s 97-87 nad Bostonom i tako došao do ukupne 4-1 u polufinalnoj seriji. James je zabio ukupno 33 koša, od čega 10 posljednjih za svoju momčad u seriji 16-0 pred kraj susreta koja je odvela Heat do trijumfa. Kada se oglasio posljednji zvuk sirene James je kleknuo na parket i uhvatio se za glavu, a oko njega u se sjatili brojni fotoreporteri.

- Svašta mi je prolazilo kroz glavu u tom trenutku. Činjenica da smo napokon preskočili ovu momčad, sve što sam prolazio tijekom ljeta nakon odluke da dođem ovdje (iz Clevelanda u Miami, op.a.) i budem dio ove momčadi jer sam znao koliko je momčad važna za ovaj sport. Vrlo sam sretan, sretan sam jer smo prošli dalje kao momčad - rekao je James nakon četvrtog plasmana Heata u finale Istočne konferencije i prvog nakon 2006. godine.

Za Jamesa je pobjeda nad Celticsima slatka osveta za poraz od točno godinu dana ranije. Tada je Boston slavio nad Jamesovim Cleveland Cavaliersima 120-88 u petoj utakmici polufinalne serije Istočne konferencije i na kraju s 4-2 u seriji izborio finale.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.