Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Lakić: Istovremeno sam i sretan i tužan

Lakić: Istovremeno sam i sretan i tužan

Hrvatski nogometaš Srđan Lakić dao je intervju za službene internetske stranice svog Kaiserslauterna, kluba kojeg će na kraju sezone napustiti.

Otisnut će se Lakić u Wolfsburg kojem se još jednom predstavio na najbolji mogući način, golom u utakmici tih klubova igranoj u sklopu 33. bundesligaškog kola u subotu.

Zabili ste gol budućim poslodavcima (za 1-1, op.a.) kojim ste Kaiserslautern vratili u igru. Što se pritom osjetili?

- Nije to jednostavna situacija. Želim uvijek pobjeđivati na travnjaku, dati svoj maksimum i pomoći momčadi za koju igram. S druge strane je bio Wolfsburg koji je u teškom položaju, a moj im je gol postojeće stanje dodatno otežao. Unatoč svemu, vjerujem da su dosta jaki da zadrže prvoligaški status.

Ukupan komentar utakmice?

- Nismo ju uopće dobro otvorili, Wolfsburg je bio bolji i zasluženo je (preko Marija Mandžukića, op.a.) poveo. Mojim smo golom preokrenuli susret i imao sam osjećaj da sve držimo pod kontrolom. Bili smo prisutni u duelima i suparniku nismo dozvolili da ulazi u prilike. U konačnici smo slavili pobjedu i potvrdili bundesligaški status i za sljedeću sezonu.

U Kaiserslauternu ste tri godine. Zbog čega ste donijeli odluku o napuštanju kluba i kako gledate na vrijeme provedeno ovdje?

- Kaiserslautern je klub velike tradicije koji mi je tada nudio perspektivu. U sezoni prije no što sam ja došao klub je izbjegao ispadanje u treću ligu i bio je u teškoj situaciji. Drago mi je da sam tada došao. Kod potpisivanja ugovora imao sam dobar osjećaj i on me u tri godine provedene ovdje nije niti u jednom trenutku napustio. Rado se sjećam onoga što je bilo.

Zabili ste mnogo pogodaka za Kaiserslautern. Je li među njima i neki kojeg ćete zauvijek pamtiti?

- Sjećam se mnogih koje sam zabio u dresu ovog kluba, ali dva neće tako brzo zaboraviti. Prvi je pobjednički iz prošle sezone za 2-1 kod Bielefelda koji nam je gotovo pa sigurno osigurao dolazak u Bundesligu, a drugi iz ove sezone. Bio je to moj prvi bundesligaški gol, izjednačujući protiv Kölna. Naravno da je on za mene predstavljao nešto posebnoga, a bio je i vrijedan preokreta (Kaiserslautern slavio 3-1 uz dva gola Lakića i jednog Rivića, op.a.).

Ne samo da ste s klubom proslavili ulazak u prvu ligu, već i osigurali ostanak u njoj. Koji su vam najveći osobni uspjesi u tri godine provedene ovdje?

- Ulazak u Bundesligu prošle sezone najveći je uspjeh kluba, grada i navijača. To se osjetilo i to se ne zaboravlja. Vidjeli smo mnoge dobre utakmice na Betzenbergu, kako u drugoj tako i u prvoj ligi. Nerado bih izdvojio individualne utakmice. Najljepše je uvijek bilo to što smo mogli slaviti s našim navijačima.

U ovoj ste sezoni i prije zadnjega kola osigurali Bundesligu. Što predviđate klubu u sljedećim sezonama?

- Uvjeren sam da se ova momčad i ovaj stručni stožer može ustabiliti u ligi i nastaviti se razvijati. I nakon toga će nastaviti nizati uspjehe. S jedne sam strane sretan što radim novi korak u svojoj karijeri, s druge tugujem jer napuštam momčad. Proveo sam ovdje lijepo vrijeme, sretan sam što sam tu igrao nogomet.

U sljedećem ćete kolu odigrati posljednju utakmicu za Kaiserslautern kod kuće. S kakvim ćete osjećajima u nju ući?

- Želim pobjedu, to je jedino što želim. Hoću odigrati još jednu dobru utakmicu, svima nam je želja sezonu zaključiti na jednak način kakva je ona cijela - uspješno.

Niti Werderu utakmica nadolazeće subote ne znači mnogo. Možemo li stoga očekivati otvorenu utakmicu s puno golova?

- To nije točno, nama taj dvoboj mnogo znači. Želimo se od naših navijača oprostiti pobjedom, a meni je važna zbog načina na koji ću završiti sezonu. Hoću pobjedu i mislim da smo spremni navijačima za kraj pokloniti dobru utakmicu - zaključio je Lakić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.