Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Lakić: Za Wolfsburg ću igrati i u drugoj Bundesligi

Lakić: Za Wolfsburg ću igrati i u drugoj Bundesligi

Gestikulaciju kojom je zamolio navijače i čelne ljude Wolfsburga za oprost nakon što je postigao gol u njihovu mrežu objasnio je Srđan Lakić za Wolfsburger Nachrichten.

Nakon što je u 25. minuti poništio gol Marija Mandžukića Lakić je sklopio ruke kao da moli za oprost što je zabio klubu u kojem bi sljedeće sezone trebao nastupati. Nakon što je Amedick pogodio u 44. postalo je jasno da bi Lakićev gol mogao direktno utjecati na bundesligaški status "vukova" u sljedećoj sezoni. Naime, klub na čijoj klupi sjedi Felix Magath borit će se za očuvanje prvoligaškog statusa do samoga kraja sezone.

- Nisam presretan, nije to za mene bila laka situacija, nije još uvijek - iskreno će Lakić o svom pogotku.

Inače, Lakić je s Wolfsburgom dogovorio suradnju do 2015. godine u zimskim mjesecima. Fotografirao se tada s dresom budućega kluba što su mu zamjerili navijači aktualnoga, ali i vodstvo Kaiserslauterna koje ga je kaznilo s 10.000 eura.

- Ne žalim zbog fotografiranja, rečeno mi je da je fotografija za kasnije. Što se nakon toga dogodilo nije bilo u redu. Šteta je što sam zbog toga ispao žrtva, no ta me situacija osnažila.

Petnaest Lakićevih ligaških golova omogućilo je Kaiserslauternu i da se sljedeće sezone bori u Bundesligi, a to što je zabio budućim poslodavcima samo ga je dodatno podiglo u očima kluba čije boje još uvijek nosi.

- Do posljednjeg se daha bori za Kaiserslautern. Wolfsburg će dobiti sjajnog napadača - kaže Marco Kurz, trener Kaiserslauterna.

- Lakić je svojim golom stekao status junaka među našim navijačima - smatra Lakićev suigrač Christian Tiffert.

Podsjetimo, Lakić je dulje vrijeme bio u statusu anti-junaka nakon što je počeo golgeterski "postiti" po potpisu za Wolfsburg. Uzeli su ga navijači tada na "zub" i zviždali mu pri dodirima s loptom.

- One koji su mi fućkali može biti sram - veli Lakić koji je siguran i da će njegova buduća momčad u sljedećoj sezoni nastupati u Bundesligi.

- Pitanje je hipotetsko budući da se Wolfsburg nalazi u sigurnoj zoni i ondje će i ostati - odgovorio je Lakić na upit sele li "vukovi" u drugi razred njemačkog nogometa i dodao da će za novi klub igrati i u Bundesligi 2:

- U svoju sam odluku sto posto siguran.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.