Sport

Nogomet, Liga prvaka

Guardiola: Mourinho je jeb...šef, pobijedio me izvan travnjaka

Guardiola: Mourinho je jeb...šef, pobijedio me izvan travnjaka

Barcelonin trener Pep Guardiola izgubio je strpljenje na press-konferenciji održanoj uoči "el clasica" koji je na rasporedu večeras na Santiago Bernabeuu u sklopu polufinala nogometne Lige prvaka.

Realov trener Jose Mourinho isprovocirao je reakciju Guardiole izjavom da je on posebna vrsta trenera "koji kritizira ispravne odluke trenera", a sve nakon Guardiolinih kritika na, pokazalo se, ispravno poništen gol Pedra Rodrigueza prošlog tjedna u međusobnom srazu u finalu Kupa kralja.

- Dosad smo imali dvije skupine trenera. Vrlo malu skupinu koja nikad ne govori o sucima. Pored toga, imali smo veću skupinu, u koju spadam i ja, koja kritizira suce kad naprave velike pogreške. Ali to je također i skupina koja rado pohvali dobar rad suca. A sada, nakon posljednje Guardioline izjave, ulazimo u novu eru stvaranjem treće skupine koja kritizira suce zbog dobrih odluka. To je nešto što dosad nisam vidio u nogometu - rekao je Mourinho.

- U ovoj sobi za konferencije za novinare, on (Mourinho) je jeb...šef, jeb... gazda i ja se s time ne mogu natjecati! To je vrsta igre koju ja neću igrati jer to ne mogu raditi - omaknuo se Guardioli na pressici neprikladan rječnik.

- On je dobio svoje utakmice izvan travnjaka za cijelu godinu, cijelu sezonu i u budućnosti. Izvan travnjaka može imati svoju osobnu Ligu prvaka. Neka u tome uživa i to mu priznajem. Ako Barcelona želi nekoga tko se može natjecati s time, onda bi trebali potražiti drugog trenera. Ali mi, ja kao osoba i klub kao institucija, to ne radimo.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.