Sport

Nogomet, Serie A

Ibrahimović: Molim oprost od svih; Allegri: Na Ibrahimovića se ne ljutim

Ibrahimović: Molim oprost od svih; Allegri: Na Ibrahimovića se ne ljutim

Napadač Milana Zlatan Ibrahimović zatražio je oprost od suigrača i navijača nakon što je u nedjeljnoj gostujućoj utakmici protiv Fiorentine dobio novi crveni karton.

Švedski nogometaš se u nedjelju vratio na teren nakon odrađene dvije utakmice suspenzije zbog crvenog kartona koji je dobio u dvoboju protiv Barija, nakon što je udario suparničkog igrača Marca Rossija. Iz tog primjera očito nije ništa naučio jer je u 87. minuti ogleda u Firenzi ponovno isključen zbog vrijeđanja pomoćnog suca.

Bivši napadač Ajaxa, Juventusa, Intera i Barcelone tvrdi, međutim, da nije vrijeđao suca već - sebe.

- Bio sam ljut sam na sebe jer sam izgubio loptu. Uputio sam komentar sam sebi, nije bio usmjeren ni na glavnog suca ni na njegove pomoćnike. Ipak, sve molim za oprost jer sam napravio scenu prilikom izlaska s terena. Nije bilo najbolje vrijeme za crveni karton s obzirom da sam tek odradio suspenziju - kazao je Ibrahimović nakon utakmice.

Talijanski mediji tvrde da Šveđaninu prijete čak četiri utakmice suspenzije.

Allegri: Naslov je daleko, na Ibrahimovića se ne ljutim  

Nogometaši Milana sačuvali su tri boda prednosti pred nadirućim Napolijem pobijedivši u posljednjem dvoboju 32. kola Serije A Fiorentinu na njezinu Artemiju Franchiju 2-1.

- Nismo ništa bliže naslovu. Pred nama je još šest kola i jako puno bodova do kraja sezone. Kako god, velika je stvar što imamo prednost pred Napolijem i Interom u vidu naših izravnih pobjeda nad njima ove sezone – rekao je trener Milaneza Massimiliamo Allegri podsjetivši da je njegova momčad ove sezone po dva puta pobijedila najveće konkurente za naslov.

U sljedećem kolu Milan dočekuje Sampdoriju, momčad iz Genove koja se bori za prvoligaški opstanak. Neće Allegri pritom moći računati na Zlatana Ibrahimovića. Šveđanin je u nedjelju u Firenci dobio drugi crveni karton zaredom, točnije u prvom nastupu nakon što je odradio dvije utakmice suspenzije. Sada mu prijeti nova zabrana nastupanja u čak četirima idućim utakmicama.

- Nisam ljut na Ibrahimovića i njegovo ponašanje ne predstavlja nam nikakav problem. Naravno, pogriješio je nakon što je dobio crveni karton, ali dobio ga je sasvim slučajno. Nije vikao na suca. On redovito glasno kritizira svoje pogreške, pa se ponekad nekome može učiniti da je to usmjereno na druge. Zadovoljan sam njegovom igrom protiv Fiorentine.

Ibrahimović, koji je isključen u 87. minuti jer je sudac utakmice Morganti procijenio da je verbalno napao njegova pomoćnika, sudjelovao je u akcijama kod oba gola milanske momčadi.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.