Sport

Nogomet, Liga prvaka

Srna: Šahtar je bio prejak za Romu

Srna: Šahtar je bio prejak za Romu

Darijo Srna je kao kapetan i jedan od najboljih igrača Šahtara česta meta novinara koji prate klub iz Donjecka. Dakako, našao se pred mikrofonima i nakom velike pobjede nad Romom u osmini finala Lige prvaka.

Šahtar je u Rimu slavio s 3-2. Da je trenutno bolja momčad, potvrdio je i na svojoj Donbass Areni uvjerljivom pobjedom 3-0.

Darijo Srna izveo je korner s desne strane, nakon kojeg je Willian zabio za 2-0 u 58. minuti. Dvije minute kasnije, u igru je ušao Eduardo da Silva, koji je svojim spretnim pogotkom u 87. minuti stavio točku na i.

- Veliko je ovo slavlje za sve nas. Držim da smo pred našim navijačima prikazali pristojnu predstavu. Drago mi je da nitko u našoj momčadi nije dobio suspenziju za sljedeću utakmicu. Moram reći da u našoj svlačionici nije bilo pretjeranog izljeva emocija, jer smo svi bili 99% sigurni u prolaz. Ipak, u životu je, a pogotovo u nogometu, sve moguće. Najvažnije je da smo prošli - izjavio je Srna za klupsku web stranicu.

Kako ocjenjujete snagu Rome?

- Predobri smo za njih. Šahtar je doista bolja momčad od Rome, što smo i dokazali.

U izjavi za Soccer.ru, Srna je rekao.

- Očekivali smo vrlo tešku utakmicu, nakon prvog dvoboja. To se moglo i vidjeti u prvih 15 minuta, koje smo odigrali loše. No, nakon što smo uspostavili našu igru i pokazali zajedništvo, stvari su se promijenile.

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, Daniele De Rossi udario je laktom u lice Srnu. Engleski sudac Howard Webb nije kaznio talijanskog igrača, što je jako naljutilo Srnu, koji je, pak, zbog impulzivne reakcije dobio žuti karton.

- Odgovornost je na meni zbog tog kartona. No, ako vas netko udari laktom u lice, trebao bi biti kažnjen - veli Srna.

Istu situaciju prokomentirao je nakon utakmice i rumunjski trener Šahtara Mircea Lucescu.

- Nema se tu što puno za reći. Tijekom stanke sam razgovarao s Darijom o tome. Nije smio dopustiti da ga obuzmu emocije. Dobio je udarac u lice i njegova je reakcija u jednu ruku bila shvatljiva. No, u takvim situacijama ipak trebate sačuvati mirnoću jer riskirate čak i crveni karton. No, sve u svemu sam zadovoljan sa zalaganjem i disciplinom mojih igrača. Romini nogometaši su provocirali cijelu utakmicu. Moji igrači na to nisu uzvraćali - rekao je Lucescsu.

Na kraju, Srna je odgovorio i na pitanje o sljedećem suparniku...

- Nije bitno protiv koga ćemo igrati u četvrtfinalu. Ne sumnjamo da možemo proći i dalje od četvrtfinala, ali pobjedu protiv Rome sada moramo ostaviti iza sebe - zaključio je kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.