Sport

Formula 1

Agent: Kubica se šokirao kad je čuo što se dogodilo

Agent: Kubica se šokirao kad je čuo što se dogodilo

Zdravstveno stanje Roberta Kubice (26) ide prema boljem, međutim, poljski vozač u Formuli 1 suočen je s novim operacijama koje će liječnički tim Santa Corona bolnice izvesti ovog i nadolazećeg tjedna.

Frakture desnog ramena i desne noge liječnici će mu dodatno pokušati sanirati u četvrtak, a sljedećega tjedna posvetit će se lomu lakta. U bolnici bi Poljak trebao ostati do kraja mjeseca.

Prema riječima njegova menadžera Danielea Morellija, Kubica je "vijesti primio dobro i spreman je posvetiti se borbi za svoj oporavak."

- Rekao sam mu što se dogodilo, kakve je ozljede zadobio. Šokiralo ga je to. Shvatio je da će na dulje vrijeme izbivati iz Formule 1 i zbog toga pati. Sada je već trebao biti u Jerezu na testiranju bolida, prvoga kojeg je momčad radila imajući baš njega u vidu - kaže Morelli.

Giorgio Barabino, šef Odjela intenzivne njege u bolnici u Pietra Ligureu, gradiću 60-ak kilometra udaljenom od Genove u kojem Kubica leži, je dodao:

- Pacijent pozitivno reagirao na terapiju, pri svijesti je i njegovo je stanje stabilno.

Kubica je, podsjetimo, u bolnicu dopremljen sa unutarnjim krvarenjem, prijelomom noge, šake i višestrukim prijelomima desne ruke zbog kojih je nesretnom poljskom vozačkom asu prijetila i amputacija. Sedmosatnom operacijom je izbjegnuta, ali bit će potrebno pričekati još nekoliko dana kako bi se utvrdilo hoće li teško stradala ruka vratiti sve funkcije.

Do Kubičine ozljede je došlo nakon teškog udarca automobila u zid došlo je tijekom reli-utrke Ronde di Andora na kojoj se Kubica natjecao pa je hitno prebačen u bolnicu u kojoj je noć prospavao u stanju umjetno izazvane kome.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.