Sport

Formula 1

Talijansko državno odvjetništvo zbog Kubice pokrenulo istragu

Talijansko državno odvjetništvo zbog Kubice pokrenulo istragu

Zapljenu Škode Fabije, u kojoj je u nedjelju vozeći reli-utrku u Italiji teško stradao poljski F1-pilot Robert Kubica (26), naložili su iz Ureda talijanskoga državnog odvjetnika u Savoni.

Tužilaštvo se na taj potez odlučilo čuvši izjavu Kubičina suvozača Jakuba Bergera, koji se požalio da relijaši ne bi smjeli voziti automobile s tako slabašnom prednjom karoserijom. Sigurnosni uvjeti relija u Liguriji stoga posebno zanimaju tužilaštvo, pa je isto zbog toga pokrenulo službenu istragu.

Vozač momčadi Renaulta, koja se natječe u Svjetskom prvenstvu Formule 1, zabio se pri velikoj brzini u zid jedne mjesne crke zadobivši teške ozljede desne noge, desne ruke i desne šake. Premda nije u životnoj opasnosti, buduće funkcionalne sposobnosti njegove ruke vrlo su dvojbene, pa time i nastavak Poljakove vozačke karijere. Nada se, svejedno, potpunom ozdravljenju.

Nakon sedmosatne operacije i ležanja na intenzivnom odjelu u stanju umjetne kome, Kubica je trenutačno pri svijesti.

Njegov suvozač prošao je nesreću neozlijeđen.

U Renaultu razmatraju opcije za Poljakovu ovosezonsku zamjenu. Prema pisanju njemačkog Bilda, tom su statusu najbliže dvojica Nijemaca: Nico Hülkenberg i Nick Heidfeld.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.