Sport

Nogomet, Serie A

Serie A: Palermo bolji od Juventusa, remi Rome, poraz Napolija

Serie A: Palermo bolji od Juventusa, remi Rome, poraz Napolija

Derbi 23. kola Serie A odigrali su na stadionu Renzo Barbera Palermo i Juventus. Slavio je domaći Palermo s 2-1, te tako nanio torinskom klubu treći poraz u nizu.

Juventus je prethodno gubio od Udinesea u prvenstvu (1-2) i Rome u Talijanskom kupu (0-2), a sada je sastav Luigija Delnerija naišao na novu nepremostivu prepreku, te doživio šesti poraz u Seriji A ove sezone.

Najveća uzbuđenja na susretu dogodila su se već u prvom poluvremenu. Fabrizio Miccoli i Giulio Migliaccio doveli su sicilijansku momčad do dva gola prednosti već u 20. minuti, da bi Claudio Marchisio u 36. minuti postavio, pokazalo se, konačan rezultat.

Roma je na Olimpicu s Bresciom odigrala tek 1-1 iako je imala prednost golom Marca Borriella (10. ovosezonski gol) iz 59. minute. Konačnih 1-1 postavio je Citadin Eder lijepim udarcem glavom u 69. minuti, a valja reći da su gosti mogli čak i pobijediti, ali je udarac Davida Lanzafamea iz 89. minute odsjeo na gredi. Roma je tako ostala neporažena ove sezone na domaćem travnjaku (osam pobjeda i tri remija), ali bod protiv pretposljednje Brescije teško može zadovoljiti trenera Claudija Ranierija.

Napoli je iznenađujuće poražen na gostovanju kod Chieva 2-0, te je tako propustio približiti se lideru Milanu na tek dva boda zaostatka, dok je Lecce do tek druge ovosezonske pobjede u gostima došao protiv Parme golom Javiera Chevantona u posljednjim trenucima susreta.

Cesena Igora Budana odigrala je kod kuće 1-1 protiv Catanije u susretu u kojem je hrvatski napadač ušao u igru u 66. minuti.

Posljednju utakmicu 23. kola Serie A u četvrtak igraju Bari i aktualni prvak Inter.

Serie A, 23. kolo:

Roma - Brescia 1-1 (Borriello 59 / Eder 69)

Cesena - Catania 1-1 (Jimenez 31 / Lopez 8)

Chievo - Napoli 2-0 (Moscardelli 20, Sardo 50)

Fiorentina - Genoa 1-0 (Santana 40)

Palermo - Juventus 2-1 (Miccoli 7, Migliaccio 20 / Marchisio 36)

Parma - Lecce 0-1 (Chevanton 90)

Sampdoria - Cagliari 0-1 (Nainggolan 37)

Udinese - Bologna 1-1 (Domizzi 77 / Di Vaio 65)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.