Sport

Australian Open

Smijeh na Australian Openu: Radwanskoj puknuo reket na reternu

Smijeh na Australian Openu: Radwanskoj puknuo reket na reternu

Doista rijetku scenu na teniskim terenima vidjeli su gledatelji u Melbourneu u dvoboju 1. kola Australian Opena između 12. nositeljice, Poljakinje Agnieszke Radwanske i japanske veteranke Kimiko Date-Krumm.

Pri vodstvu Radwanske 6-5 u trećem setu, 40-godišnja Date-Krumm je servirala na izjednačenju. Ubacila je prvi servis, a Radwanskoj je prilikom reterena puknuo reket pri kraju drške! Glava reketa je odletila prema linijskom sucu, lopta je po otišla u aut, a kamera je fokusirala 21-godišnju Radwansku s odlomljenom drškom u ruci, zabezeknutog pogleda.

Taj poen je izgubila, ali meč je dobila, sa 6-4, 4-6, 7-5, nakon dva sata i 34 minute igre. U 2. kolu igrat će protiv naše Petre Martić.

Inače, Kimiko Date-Krumm, 1995. godine četvrta tenisačica svijeta, vratila se 2008. godine tenisu nakon što se 12 godina ranije povukla u mirovinu. Trenutno je na 56. mjestu svjetske rang-ljestvice i još se ne namjerava povući. Obznanila je to nakon meča, kada je obrazložila zbog čega je izgubila meč u kojem je u trećem setu imala 4-1 i servis.

- Radwanska je tada uzela medicinski time-out. To je, naravno, u skladu s pravilima, ali ja uvijek imam problema kada suparnica to učini. U mojim godinama, to nikako nije dobro za mene. Tijelo mi se ohladi, a ubrzo se jave i lakši grčevi. Morat ću ubuduće analizirati te situacije sa svojim liječničkim timom, kako mi se drugi puta isto ne bi ponovilo.

''Drugi puta? Znači, ne mislite stati?'', netko je pitao...

- Ne mislim.

 
 

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.