Sport

Nogomet, Serie A

Ibrahimović spasio Milan od poraza, Lazio izgubio od Leccea

Ibrahimović spasio Milan od poraza, Lazio izgubio od Leccea

Devetnaesto kolo talijanskog nogometnog prvenstva nije bilo uspješno za dvije prvoplasirane momčadi ljestvice. Milan je na San Siru odigrao 4-4 s Udineseom, a Lazio je na Olimpicu poražen od Leccea 2-1.

Prava se drama odigravala u Milanu gdje su gosti iz Udinesea imali prednost tijekom cijelog susreta, u jednom trenutku i dva gola razlike (3-1), da bi "rossonerima" bod donio Zlatan Ibrahimović golom u trećoj minuti sudačke nadoknade. Dva je gola za Udinese zabio najbolji strijelac Serie A Antonio di Natale i došao do brojke od 13 golova u sezoni, dok je za Milan mrežu u dva navrata tresao Alexandre Pato (sedmi i osmi gol u sezoni). Ibrahimović je svoj jubilarni deseti gol zabio iz solo akcije, a prethodno je i asistirao Patu za 1-1.

Drugoplasirani Lazio doživio je na Olimpicu tek drugi poraz u sezoni i to od kluba od koji do ove utakmice nije znao za pobjedu u gostima. Lecce je u dosadašnjih devet gostujućih susreta osvojio tek jedan bod, a sada je slavilo autogolom Fernanda Muslere i golom Carlosa Grossmüllera.

Dolaskom Leonarda na klupu Intera očito je pozitivno djelovao na "nerazzurre" koji su otad u dva susreta upisali dvije pobjede. Posljednja je došla na gostovanju kod Catanije (2-1), a ime junaka susreta je Esteban Cambiasso. Zabio je Argentinac oba gola za aktualne prvake, u razmaku od samo pet minuta, prvi na asistenciju Dejana Stankovića, a drugi na dodavanje Maicona.

N kraju kažimo da je u domaćem remiju njegove Cesene s Genoom (0-0) hrvatski napadač Igor Budan igrao do 65. minute.

U večernjem terminu (20.45) derbi kola na Sao Paolu igraju Napoli i Juventus.

Serie A, 19. kolo:

Milan – Udinese 4-4 (Pato 45, 82, Benatia 78-ag, Ibrahimović 90+3 / Di Natale 35, 66, Sanchez 53, Denis 89)

Bari – Bologna 0-2 (Ekdal 39, Di Vaio 69)

Catania – Inter 1-2 (Gomez 71 / Cambiasso 75, 79)

Cesena – Genoa 0-0

Chievo – Palermo 0-0

Fiorentina – Brescia 3-2 (Gilardino 72, Santana 86, Ljajić 88 / Diamanti 30, Cordova 45)

Lazio – Lecce 1-2 (Mauri 47 / Muslera 39-ag, Grossmüller 72)

Parma – Cagliari 1-2 ( Giovinco 53 / Acquafresca 22, 32)

Napoli – Juventus (20.45h)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.