Sport

Nogomet, Premiership

Hodgson dobio otkaz u Liverpoolu

Hodgson dobio otkaz u Liverpoolu

Engleski nogometni velikan Liverpool potvrdio je putem vlastite internetske-stranice smjenu klupskog trenera. Dosadašnjeg stratega Roya Hodgsona zamijenit će do kraja sezone Kenny Dalglish.

Hodgson je preuzeo klupu "redsa" prošlog ljeta od Rafe Beniteza potpisavši trogodišnji ugovor, ali loši rezultati uvjetovali su njegov prijevremeni odlazak. Tako je posebice bio izložen velikom pritisku nakon nedavnog 3-1 poraza od Blackburna, a klub u trenutku odlaska ostavlja na 12. mjestu premierligaške ljestvice, tek četiri boda iznad zone ispadanja.

- Biti menadžerom Liverpoola bila je za mene velika privilegija. Svakom menadžeru bila bi čast voditi klub takve tradicije, povijesti, klub koji ima nevjerojatnu skupinu navijača. Liverpool je jedan od najvećih klubova u povijesti nogometa. Posljednjih mjeseci našao sam se, međutim, u najtežoj situaciji u svojoj trenerskoj karijeri. Žalostan sam jer nisam uspio ostaviti traga na momčadi, što nisam dobio vremena dovesti nove igrače i biti djelom procesa renovacije u klubu. Klub u svojim redovima ima neke vrhunske, igrače svjetske klase i sa cijelom je momčadi bio užitak raditi. Želim im sve najbolje do kraja sezone - komentirao je 63-godišnji Hodgson, trener koji je prošle godine odveo Fulham do finala Europa lige.

Novi trener Liverpoola bit će klupska legenda Kenny Dalglish (59), čovjek čije su ime navijači skandirali posljednjih mjeseci i čovjek koji je kao igrač odveo klub do šest prvenstvenih naslova, a kao trener je prvi put vodio klub od 1985. do 1991.

- Oduševljeni smo što je Kenny Dalglish pristao uskočiti i voditi momčad u nedjeljnom dvoboju FA Cupa na Old Traffordu, kao i ostatak sezone. Iznimno smo mu zahvalni što je pristao uskočiti usred ove sezone - rekao je Liverpoolov vlasnik John Henry.

Upravo pod Dalglishem Liverpool je 1990. osvojio zadnji od svojih 18 naslova u engleskom prvenstvu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.