Sport

Nogomet, Liga prvaka

LP, skupina E: Bayern uvjerljiv protiv Basela

LP, skupina E: Bayern uvjerljiv protiv Basela

Nogometaši Bayerna pobijedili su na Allianz Areni sastav Basela s 3-0 u dvoboju 6. kola Lige prvaka u E skupini.

Bavarci su i prije utakmice znali da će proći u nokaut-fazu kao prvi u skupini, a do pete pobjede stigli su rezultatski uvjerljivo, iako gosti nisu bili bezopasni, pogotovo u prvom dijelu, kod rezultata 0-0, pa je domaći vratar Kraft u nekoliko navrata morao spašavati šanse gostiju.

Danijel Pranjić nije konkurirao za Bayernov sastav, dakako, kao niti Ivica Olić.

Bayern je poveo u 35. minuti, kada se Diego Contento odlično izborio za jednu loptu koja je naizgled već bila izgubljena, spasio je je uz gol-aut crtu te odigrao povratno za Riberyja, a francuski krilni napadač je precizno naciljao za vodstvo domaćina. Samo dvije minute kasnije, Bayern je povećao vodstvo zahvaljujući pogotku Timoščuka iz blizine, a konačnih 3-0 postavio je svojim drugim golom Franck Ribery u 50. minuti.

Cluj i Roma odigrali su 1-1 u Rumunjskoj. Gosti su poveli u 21. minuti, kada je Marco Borriello dobro naciljao s nekih 10-tak metara lijevom nogom, a za domaćina je izjednačio Traore u 88. minuti, zabio je glavom nakon centaršuta s desne strane.

Saša Bjelanović ušao je u igru kod domaćina u 63. minuti.

Bayern i Roma nastavljaju natjecanje u Ligi prvaka, Basel ide u Europa ligu, a Cluj se oprostio od europske pozornice za ovu sezonu.

Liga prvaka, 6. kolo skupine E:

Bayern - Basel 3-0 (Ribery 35, 50. Timoščuk 37)

Cluj - Roma 1-1 (Traore 88 / Borriello 21)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.