Sport

Košarka, A-1 liga

Svjetlost uzela ponuđeno u Jazinama

Svjetlost uzela ponuđeno u Jazinama

Izostali su učinci Petra Marića i Marina Jurjevića

Pred oko 400 ljudi u dvorani Jazine, Borik je doživio prvi ovosezonski   domaći poraz. I prije same utakmice se znalo kako će Svjetlost biti izuzetno težak protivnik, tako da poraz ipak nije pretjerano veliko iznenađenje. Domaćine je u porazu predvodio Šarlija (19 koševa) odigravši najbolju utakmicu otkad je obukao dres Borika.

Gosti iz Slavonskog broda bolje su otvorili susret i već u drugoj minuti poveli 1-4 te prisilili Nevena Plantaka na prvu minutu odmora. Tim potezom malo je "trgnuo" svoju momčad, pa su u šestoj minuti tricom Petanija došli u prvo vodstvo 8-5, koje je Mikulić sa linije slobodnih bacanja podebljao na 10-5.

Dvije minute kasnije Škifić pogađa za 12-8, a trener gostiju reagira minutom odmora nakon koje njegova momčad više nije primila ni jedan koš, a zabila ih je sedam, pa se na predah odlazi rezultatom 12-15 u korist gostiju.

Početkom druge četvrtine Mikulić je držao Puntamičane u rezultatskoj neizvjesnosti sa 6 uzastopnih poena, dok su na suprotnoj strani pogađali Karlović, Vukičević i Helbich. Domaćinima je malo pomogao i trener gostiju Zoran Kalpić zaradivši tehničku pogrešku, ali na "lijepu gestu" odgovorio je Mikulić namjernim prekršajem nad Mišićem. Upravo je to goste poguralo na velikih 22-30 u petnaestoj minuti susreta.

Jure Škifić nakratko je smanjio prednost tricom, no kod gostiju su se razigrali Igor Marić i Domagoj Norac, pa su svoju momčad u dva navrata odveli na velikih 11 razlike. Marino Šarlija spasio je domaćine i veće razlike pogodivši u dva navrata, te asistiravši Mrkiću na polaganje, kojim je poluvrijeme zaključeno rezultatom 31-40 u korist gostiju.

Uvod u treću četvrtinu obilježile su kvalitetne obrane s obje strane, te slab postotak realizacije. Domaćini su se zahvaljujući odličnom Šarliji približili na samo 4 razlike u petoj minuti, no razigrani Igor Marić ubacuje 10 vezanih koševa i minutu prije predaha goste odvodi ponovno na +11 (43-54).

U posljednjoj minuti četvrtine domaćini su se malo pribrali, te zabili čak šest koševa bez da su ijedan primili, pa se na odmor odlazi ipak nešto prihvatljivijim rezultatom 49-54.

Kad je Pešut u trećoj minuti posljednje četvrtine pogodio tricu i smanjio zaostatak ponovno na samo 4 razlike, činilo se kako su Puntamičani na putu potpunog povratka. No gosti su pokazali kako su podosta iskusnija momčad, te su plijenili preciznošću u odlučujućim trenucima susreta, što se ponajviše odnosi na Norca, Mišića i Karlovića.

U posljednjih dvije minute susreta ušlo se sa velikih 12 razlike u korist Svjetlosti (59-71), što su domaćini pokušali dostići presingom preko cijelog terena, no uspjeli su tek ublažiti poraz i utakmicu zaključiti rezultatom 67-75.

Prvi je ovo ovosezonski poraz momčadi Borika u Jazinama, što nikako nije znak krize ili pada forme, jer Svjetlost je mnogo iskusnija momčad koja se ove sezone može pohvaliti kako je jedina koja je porazila i glavnog favorita A1 lige, lidera Splita.

KK Borik – KK Svjetlost  67-75 (12-15, 19-25, 18-14, 18-21)

KK Borik-Puntamika: Mikulić 12 (6 sk), Mrkić 4, Marić 5, Čakarun, Pavić, Pešut 5, Petani 9, Škifić 13 (5 sk), Marin, Jurjević, Grabovac, Šarlija 19

KK Svjetlost Brod: Kljajić, Mišić 12, Pandurić 4, Živković, Matasović, Norac 19, Marić 18 (6 sk), Vukičević 6, Karlović 9, Helbich 7 (7 sk)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.