Sport

Nogomet, Liga prvaka

Liga prvaka, skupina F: Rekordna pobjeda Marseillea

Liga prvaka, skupina F: Rekordna pobjeda Marseillea

Uvjerljiva pobjeda Chelsea

Nogometaši francuskog prvaka Marseillea najbolju su slovačku momčad, Žilinu, deklasirali 7-0 gostujući u Slovačkoj pri dvoboju četvrtog kola F-skupine Lige prvaka.

Nevjerojatnih su sedam golova (u tri su prethodna kola zabili samo 1!) nogometaši Didiera Deschampsa stigli zabiti već do 63. minute. Hat-trick je upisao Andre-Pierre Gignac, dva je gola dodao argentinski veznjak Lucho Gonzalez, dok su se po jednom u ljestvicu strijelaca upisali argentinski branič Gabriel Heinze i napadač francuske reprezentacije Loic Remy.

Ostvarena pobjeda francuske momčadi najuvjerljivija je u povijesti Lige prvaka nakon domaćeg trijumfa Liverpoola nad Beşiktaşem od šestoga studenog 2007. godine. Tada je, prije pune tri godine, Liverpool na Anfieldu slavio 8-0.

Također je Marseille postao prva momčad u povijesti Lige prvaka koja je sedam golova uspjela zabiti na gostovanju. Dosadašnji su rekord držali nogometaši Manchester Uniteda, koji su 19. kolovoza 1998. godine na kopenhagenškom stadionu Parken pobijedili Brøndby 6-2.

Momčad Alexa Fergusona na kraju je te sezone uzela naslov europskog prvaka.

U drugom dvoboju četvrtog kola skupine F Chelsea je upisao četvrtu pobjedu i osigurao nastup u osmini finala pobijedivši na Stamford Bridgeu moskovski Spartak 4-1. Do pobjede su domaći došli bez pomoći kapetana Johna Terryja, koji je utakmicu odgledao s klupe za pričuve, te Ganca Michaela Essiena, koji nije uopće bio u kadru.

Nicolas Anelka doveo je Chelsea u vodstvo tek u 49. minuti svojim petim ovosezonskim pogotkom u Ligi prvaka. Drogba je u 62. povisio iz 11-erca koji si je sam izborio, da bi Branislav Ivanović riješio pitanje pobjednika postigavši dva posljednja gola za domaće.

Liga prvaka, skupina F, 4. kolo:

Chelsea – Spartak Moskva 4-1 (Anelka 49, Chelsea 62-11m, Ivanović 66, 90+2 / Baženov 86)

Žilina – Marseille 0-7 (Gignac 12, 21, 54, Heinze 24, Remy 36, Gonzalez 52, 63)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.