Sport

Nogomet, Liga prvaka skupina F

Lužnjiki ovaj put sretan za Chelsea

Lužnjiki ovaj put sretan za Chelsea

Nogometaši Chelseaja napravili su veliki korak ka plasmanu u drugi krug Lige prvaka. Pobjednički niz u skupini F nastavili su u Moskvi gdje su svladali domaći Spartak s 2-0.

Bio je to povratak Chelseaja na “mjesto nesreće”, stadion Lužnjiki na kojem su prije dvije godine izgubili u finalu ovog natjecanja nakon što je Manchester United bio precizniji u izvođenju jedanaesteraca.

Večerašnje će gostovanje na Lužnjikiju Londončanima ipak ostati u lijepom sjećanju, a posebno ruskom veznjaku Juriju Žirkovu. Svoj je prvi pogodak u dresu engleskog prvaka postigao u gradu iz kojeg je i stigao na Stamford Bridge. Bivši igrač CSKA-a zabio je nekadašnjem gradskom rivalu pravom “bombom” lijevom nogom s 20-ak metara.

Dogodilo se to u 23. minuti, a dvadeset minuta kasnije svojim jubilarnim 50. golom u dresu Chelseaja Nicolas Anelka je zatvorio Rusima vrata pobjede. Primio je loptu na lijevoj strani kaznenog prostora, riješio se Sergeja Paršivljuka i mirno matirao Andreja Dikana.

Spartak je u drugom poluvremenu zaigrao nešto bolje, ali ne i dovoljno kvalitetno da bi ugrozio pobjedu gostiju koji sada imaju devet bodova iz tri kola. Moskovljani su, pak, primili prve golove u Ligi prvaka ove sezone i ubilježili prvi poraz u skupini.

Liga prvaka, skupine F, 3. kolo:

Spartak – Chelsea 0-2 (Žirkov 23, Anelka 43)

Marseille – Žilina (kasnije)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.