Sport

Košarka, EuroCup kvalifikacije

Zagreb s minimalno prednošću na uzvrat U Španjolsku

Zagreb s minimalno prednošću na uzvrat U Španjolsku

Košarkaši Zagreba svladali su Gran Canariju sa 71-69 u prvom dvoboju kvalifikacija Eurocupa i za tjedan dana u Španjolskoj ih očekuje težak posao u hvatanju plasmana u natjecanje po skupinama.

"Mravi" su stekli tek minimalnu prednost, ali time još mogu biti i zadovoljni budući da su veći dio utakmice u Trnskom bili u rezultatskom minusu.

Nakon prilično izjednačene prve četvrtine (18-20), gosti su u drugoj napravili seriju 13-0 i na odmor otišli sa značajnom prednošću (40-29).

Momčad Denisa Bajramovića u nastavku je polako krenula kreirati preokret, ali je do izjednačenja došla tek u završnici treće četvrtine (49-49), a na vodstvo je morala čekati do posljednjih pet minuta dvoboja (64-63). Zagreb je u završnici poveo sa 71-65, ali Španjolci su do samoga kraja uspjeli smanjiti na za njih itekako prihvatljivih minus dva.

U dresu zagrebačkoga kluba najviše se istaknuo centarski dvojac, Luka Žorić i Mario Kasun. Žorić je ogled završio sa 16 poena i 12 skokova, dok je Kasun ubilježio poen više, te šest skokova manje. Kod Gran Canarije je najefikasniji s 13 koševa (uz sedam skokova) bio Charles Wallace.

Eurocup, kvalifikacije, prva utakmica:

Zagreb – Gran Canaria 71-69


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.