Sport

Šah, ŠK Goran Bibinje

Senzacionalan uspjeh: Bibinjski šahisti plasirali se u 1.A ligu

Senzacionalan uspjeh: Bibinjski šahisti plasirali se u 1.A ligu

Najuspješniji igrač bio je Vjekoslav Biliškov koji je ostvario čak 7 od mogućih 9 bodova

Šahisti Gorana iz Bibinja napravili su veliku senzaciju na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u šahu u 1.B seniorskoj ligi osvajanjem drugog mjesta i plasmanom u 1.A ligu.

U odlučujućem susretu u nedjelju 12. rujna protiv direktnog rivala šahista Pule uspjeli su pobijediti sa 3.5 - 2.5 i tako na najbolji mogući način započeti proslavu 40 godina postojanja kluba (1971.-2011.).

Iako je sam odlazak na prvenstvo zbog financijskih problema bio neizvjestan, veliki sportski motiv i serija od 4 pobjede u posljednja 4 kola, protiv direktnih rivala  donijeli su bibinjskim šahistima veliko i zasluženo slavlje. 

Veliki pothvat ostvarili su Gyula Sax, Saša Režan, Branko Rogulj, Zvonimir Meštrović, Edmond Paljušaj, Vjekoslav Biliškov, Romeo Sorić i kapetan Bruno Fuzul.

Najuspješniji igrač bio je Vjekoslav Biliškov koji je ostvario čak 7 od mogućih 9 bodova iz devet partija, bez ijednog poraza. Zvonimir Meštrović sa 6.5 i Edmond Paljušaj sa 6 bodova snažno su pridonijeli da se bibinjski šahisti ponovno plasiraju u najelitniji razred hrvatskog šaha.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.