Sport

Tenis

ATP Challenger, Rijeka: Veić izbacio branitelja naslova

ATP Challenger, Rijeka: Veić izbacio branitelja naslova

Antonio Veić jedini je od hrvatskih predstavnika bio uspješan tijekom prvog dana natjecanja na teniskom ATP Challengeru koji se, uz nagradni fond od 30.000 eura, igra na zemljanoj podlozi u Rijeci.

Lošinjanin je u 1. kolu izbacio lanjskog osvajača ovoga turnira, Talijana Paola Lorenzija, 103. igrača svijeta. Veić, 183. na ATP ljestvici, slavio je sa 6-4, 6-4 i u 2. kolu ga očekuje meč protiv Nijemca Matthiasa Bachingera (316.).

Slovak Andrej Martin je sa 6-3, 6-2 bio bolji od našeg Dine Marcana koji je u turnir ušao s pozivnicom organizatora. Još je lošije prošao Marcel Ružić, također vlasnik pozivnice, koji je ulovio samo dva gema protiv Mađara Attile Balazsa (6-1, 6-1).

Spomenimo i da je legendarni austrijski tenisač Thomas Muster, nekadašnji prvi igrač svijeta i pobjednik Roland Garrosa, uspio osvojiti svoj prvi set nakon neočekivanog povratka sportu u 43. godini života. Muster je pružio dobar otpor bosansko-hercegovačkom tenisaču Aldinu Šetkiću, ali na prvu će povratničku pobjedu i dalje čekati.

 

ATP Challenger, 1. kola:

 

Veić – Lorenzi (3) 6-4, 6-4

Balazs – Ružić 6-1, 6-1

Martin – Marcan 6-3, 6-2

Šetkić – Muster 6-4, 2-6, 6-3

 

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.