Sport

NBA

Bryant: Ovaj je naslov najslađi od svih pet

Bryant: Ovaj je naslov najslađi od svih pet

- Nikad nisam bio sretniji naslovom prvaka. Zato što je osvojen protiv Celticsa – dao si je oduška nakon velike pobjede u finalu NBA doigravanja MVP finalne serije Kobe Bryant.

- Da, ovo mi je najslađi naslov od pet dosadašnjih. I najteže izboren. Želio sam ga toliko jako. Kada nešto želite tako jako, često vam isklizne iz ruku. Srećom, moji su me dečki izvlačili kad nije išlo – priznao je 32-godišnji košarkaš suigračima velike zasluge.

Razloga za zadovoljstvo imao je i Phil Jackson, najtrofejniji trener u povijesti NBA lige. Pitanje je, međutim, hoće li, sljedeće godine 65-godišnji trener, nastaviti na klupi Lakersa:

- Moram najprije duboko udahnuti, uzeti vremena i dobro o svemu porazmisliti. Uživat ću u ovom trenutku, a odluku o budućnosti donijeti za tjedan dana – rekao je Jackson, kojega iz Los Angelesa tjera činjenica da mu vlasnik kluba Jerry Buzz želi smanjiti plaću.

Lakersima je čestitao i sjajni trener Bostona Doc Rivers, koji je ove sezone izvukao iz svojih igrača sve što je mogao. I njegova je budućnost na klupi doprvaka dvojbena, kao što je i izgled momčadi iz Bostona u sljedećoj sezoni.

- Dajmo, za početak, zasluge Lakersima. Igrali su ovo finale fantastično – rekao je trener kluba koji je prvi put u vlastitoj povijesti izgubio sedmu utakmicu finala.

- Što se tiče moje momčadi, mogu reći da smo mi najzbijenija, najemotivnija i najluđa skupina ljudi kojima sam ikad bio okružen. Doigravanje smo igrali odlično zbog sjajnoga, ludo dobrog odnosa unutar momčadi. Da, bilo je plača u svlačionici. Igračima je stalo. Nisam vidio suhog oka, momci se odjećaju grozno. Dobro je to. Pokazuje koliko smo ovaj naslov jako željeli – dodao je.


Reci što misliš!