Sport

Košarka, Polufinale doigravanja

Jusup: Idemo izboriti finale doigravanja

Jusup: Idemo izboriti finale doigravanja

Petrović: Zadar je favorit, ali ima i veći pritisak

Koja će se momčad pridružiti Ciboni u finalu doigravanja košarkaškog prvenstva Hrvatske, znat ćemo sutra navečer nakon ogleda, trećeg po redu kojeg će odigrati igrači Zadra i Cedevite.

Pobjedom u Podsusedu Cedevita je izjednačila omjer na 1-1 te će majstorica u Višnjiku dati i drugog finalistu kojeg čeka Cibona koja je s glatkih 2-0 svladala Zagreb.

Zadrani s nestrpljenjem čekaju ovaj ogled, žele pobjedu i plasman u finale iako su svjesni da je put do njega trnovit. Trener Zadra, Danijel Jusup.

„Već sam dosta puta govorio da je Cedevita iznimno kvalitetna momčad koja ima u svojim redovima odlične šutere. Ukoliko im se otvori šut i uđu u seriju jako ih je teško zaustaviti. Na nama je da ih spriječimo u tome i pokušamo izboriti finale i nove susrete s Cibonom".

Ono čemu se Jusup potajno nada je i znatno većoj posjeti gledatelja u Krešinom domu. Ulog je velik.

„Ja bi volio da gledatelji dođu u velikom broju i daju nam podršku. Zna se koliko nama znači ta njihova prisutnost na utakmicama, uz njih će i taj put do finala biti kudikamo lakše ostvariv".

Kao što se i očekivalo breme favorita Cedevita stavlja pred Zadar. Slaže se s tim i trener Cedevite, Aleksandar Petrović koji o majstorici u Krešinom domu kaže.

„To je utakmica u kojoj se svašta može očekivati, Zadar jest favorit jer ipak igra na domaćem terenu i od njega se očekuje pobjeda. Mi za razliku od njih nismo pod tolikim pritiskom iako želimo pobjedu. Četrdeset minuta je pred jednim i drugima i jasno da ih obje momčadi žele iskoristiti na što je moguće bolji način".

Susret se igra u utorak 25. svibnja u Krešinom domu na Višnjiku s početkom u 18 sati.


Reci što misliš!