Sport

Košarka, Polufinale doigravanja

Aco Petrović: Najbolje znam kako je teško dobiti u Zadru

Aco Petrović: Najbolje znam kako je teško dobiti u Zadru

Prva polufinalna utakmica Zadra i Cedevite igra se u Krešinom domu u srijedu 19. svibnja u 18 sati

Trener Aco Petrović uoči prve utakmice polufinala doigravanja te gostovanja Cedevite u Zadru vjeruje da je pritisak na domaćim igračima, koji imaju imperativ pobjede kako bi sačuvali prednost domaćeg terena, donosi Košarka.hr.

Nakon što su izborili sedmo mjesto u NLB ligi i tako osigurali kvalifikacije za Eurokup, košarkaši Cedevite A-1 Ligu za prvaka završili su na trećoj poziciji. Ne treba naglašavati da je to već samo po sebi najveći uspjeh u povijesti kluba iz Podsuseda. No, u polufinalnoj seriji doigravanja sa Zadrom, čija se prva utakmica igra u srijedu u 18 sati u Krešinom domu, momčad Ace Petrovića vjeruje da ima što ponuditi.

U Cedeviti su čekali kraj nedjeljne utakmice Zagreb CO - Cibona kako bi i službeno saznali svojeg protivnika. No, Petrović je već ranije pretpostavljao takav rasplet:

"Predviđao sam da će se to desiti još prije tri dana, tako da smo mi jednim okom u taktici već prije toga gledali više na Zadar nego na Cibonu i zadnje pripreme potrošili smo razmišljajući o Zadru."

Aco je istaknuo kako vjeruje da će treće mjesto u Ligi prvaka vjerojatno biti dovoljno da Cedevita uđe u NLB ligu bez plaćanja pozivnice, s obzirom da bi Zagreb CO kako bi izbjegao ulazak preko pozivnice morao osvojiti naslov prvaka Hrvatske. Neigranje Andrije Žižića za Cedevitu je otežavajuća okolnost, no Petrović će pokušati istaknuti druge prednosti svoje momčadi:

"Hendikepirani smo ozljedom Žižića, koji nam je uz Baždarića bio stožeran igrač. Donosio je u prosjeku 17-18 koševa leđima prema košu, a to je protiv Zadra veoma bitno kako bi igrom leđima kaznili njihove centre. Nedostaje nam unutarnja igra Žižića, no pokušat ćemo to nadoknaditi kroz druge igrače i malo drugačiji sistem."

Aco Petrović sa Zadrom je osvojio naslov prvaka Hrvatske i zna snagu tog kluba na domaćem parketu:

"Ja najbolje znam kako je teško dobiti u Zadru i te utakmice su doista rijetkost. No, u prvoj utakmici u seriji Zadrani će biti pod psihičkim opterećenjem jer oni imaju imperativ pobjede."

U posljednjem susretu protiv Zadra Cedevita je kod kuće u sklopu desetog kola Lige za prvaka poražena 96:89. No, bilo je to taman nakon što se u Podsusedu dogodila smjena trenera i Petrović je nepripremljen morao uskočiti u trenersku fotelju. Ovog puta Aco je imao vremena posložiti momčad po svojem ukusu:

"Pokušat ćemo zamaskirati naše probleme i iskoristiti slabosti Zadra. Vjerujem da Zadar neće mnogo mijenjati svoju taktiku iz Sutinskih vrela jer koncept koji vam je donio pobjedu se u pravilu ne mijenja, dok ću ja s druge strane u odnosu na tu utakmicu promijeniti dosta stvari. No, jesam li u pravu tek ćemo vidjeti."

Glavni nositelji Cedevite ove sezone bili su Žižić i Marino Baždarić. Prvi je sada ozlijeđen, tako da će drugi morati preuzeti još veću odgovornost:

"U prvoj utakmici kad je Cedevita u NLB ligi igrala u Zadru nisam bio u momčadi. No, mi smo u A-1 Ligi za prvaka u Višnjiku odigrali dobro, bili bolji u cijeloj utakmici i onda zahvaljujući svojim glupostima prosuli vodstvo i izgubili. U ovom trenutku, realno gledajući, Zadar je možda malo lakši protivnik od Cibone. No, Zadar je vrhunska ekipa, pogotovo kad igra kod kuće.

Mi moramo odigrati hrabro i borbeno, dati sve od sebe i odmah u prvoj utakmici pokušati iznenaditi. Zadar nas je početkom svibnja dobio u Vrelima. Međutim, možda nam je ta utakmica došla malo prerano nakon događanja u klubu oko smjene trenera, a kroz sezonu smo općenito već pokazali da se možemo nositi sa Zadrom i nema razloga da se bojimo."  


Reci što misliš!

  Vezane vijesti