Sport

Tenis, ATP Miami

Čilić preko Baghdatisa u osminu finala

Čilić preko Baghdatisa u osminu finala

Bez problema

Marin Čilić, najbolji hrvatski tenisač i deveti s ATP ljestvice, plasirao se u osminu finala jakog ATP turnira u Miamiju (Masters serija 1000), koji se igra na tvrdoj podlozi.

U ponedjeljak je Čilić, jednostavnije od očekivanog, svladao 30. igrača na svijetu, Cipranina Marcosa Baghdatisa 6-3, 6-4, a cijela priča je završila za jedan sat i petnaest minuta. Bio je to njihov prvi meč u karijeri.

U cijelom meču se Čilić nije susreo sa spašavanjem niti jedne break-lopte, dok je maksimalno koncentrirano iskoristio svoje šanse. Imao je po jednu break-priliku u svakom setu, te je na obje pravilno reagirao.

U prvom je setu oduzeo servis suparniku kod vodstva 3-2, a u drugom kod 2-2. Nakon toga je bez šokova, u oba slučaja, privodio dionice kraju dobrom igrom na servisu.

Nakon prvog servisa je Čilić osvojio 86 posto poena (25 od 29), a valja napomenuti i da je uzeo 50 posto poena nakon drugog servisa Baghdatisa.

U osmini finala će Čilićev suparnik biti bolji iz meča Fernanda Verdasca i Jürgena Melzera. Protiv Verdasca u karijeri hrvatski tenisač ima 2-2, a protiv Austrijanca pozitivnih 4-2.

ATP Miami, 3. kolo:

Čilić (7) - Baghdatis (25) 6-3, 6-4


Reci što misliš!