Sport

Košarka, A-1 liga za prvaka

Hrvoje Perić: Favoriti smo ali to moramo dokazati i na terenu

Hrvoje Perić: Favoriti smo ali to moramo dokazati i na terenu

Pobjeda neće doći sama od sebe

Drugim kolom ovog vikenda nastavlja se nastavlja se natjecanje u A-1 košarkaškoj ligi prvaka. Košarkaši Zadra gostuju u Slavonskom Brodu kod momčadi Svjetlosti.

Oba sastavu pobjedama su otvorili natjecanje, Zadar je uvjerljivo kod kuće nadigrao Zabok dok je Svjetlost slavila kod Darde.

Svog subotnjeg protivnika košarkaš Zadra, Hrvoje Perić maksimalno uvažava.

„Niti jednog protivnika nikad nisam podcijenio pa tako niti Svjetlost. Ne smijemo biti bahati i misliti da će pobjeda sama po sebi doći. Trebat ćemo se dobro oznojiti u Slavonskom Brodu da stignemo do pobjede".

Upravo to gostovanje Zadranima je znalo u prošlosti dosta puta zadavati dosta problema.

„I iz tog razloga nema mjesta opuštanju, Brođani su kao prvi ušli u ovu ligu i to govori da se radi o kvalitetnoj momčadi. Ne bježim od uloge favorita, nije sporno da smo mi favoriti ali još jednom ističem, za pobjedu se treba izboriti na terenu i tamo pokazati da si bolji od svog suparnika".

Poznaje Perić dobro momčad Svjetlosti.

„Glavni igrači su im Spahija, Vukičević, Pilepić te Karlović cijela igra se oko njih vrti i moramo ih se dobro pripaziti i njihov učinak limitirati na što je moguće manji broj koševa. Sigurno će i dvorana biti puna, atmosfera će ići njima na mlin, međutim, ukoliko mi budemo na visini zadatka naša dva nova boda ne bi trebala doći u pitanje".


Reci što misliš!