Sport

Košarka, KK Zadar

Dino Perović jednoglasno izabran za novog predsjednika KK Zadar

Dino Perović jednoglasno izabran za novog predsjednika KK Zadar

Svi dugovi prema igračima su riješeni

Dugo očekivana Izborna godišnja skupština Košarkaškog kluba Zadar napokon je sinoć i održana. Sve je jasno, sve se zna. Novi predsjednik kluba postao je onaj za koga se i pretpostavljalo da će to i biti, Dino Perović. Jasno, upravo je Perović na konferenciji za novinare koja je uslijedila nakon završetka skupštine, prvi dobio riječ.

- Usvojena je ostavka Kristijana Magaša i imenovan sam ja kao novi predsjednik kluba. Usvojen je i novi statut koji se  u nekoliko točaka razlikuje od  starog statuta. Uvedena su nova dva tijela unutar kluba, Nadzorni odbor i Stegovna komisija. Predložio sam članove  Nadzornog i Upravnog odbora. Nadzorni  odbor je tu da kontrolira rad  Upravnog odbora, a njega čine,  Edvin Šimunov u službi predsjednika te Luka Mitrović i Denis Ikić.

Same ovlasti predsjednika značajno su manje nego što je to bio slučaj ranije.  - Djelomično limitiranje ovlasti predsjednika kluba smo napravili s namjerom da predsjednik ne može potpisivati ugovore za iznose  veće od 75.000 kuna bez da  ima odobrenje UO-a. To se  odnosi prvenstveno na sve  ugovore s igračima. Tek nakon  što UO da suglasnost ja ću  moći potpisati te ugovore. To  je napravljeno s namjerom da  ne dođe do neprimjerenih financijskih aktivnosti.

Dugovi prema igračima od danas ne postoje

Ono što je također rečeno je to da dugova, naravno financijskih prema igračima više nema. - S današnjim danom podmireni su svi dugovi prema  igračima tako da od sljedećeg  tjedna krećemo u pregovore s  agentima igrača koje želimo  zadržati u klubu. Ugovori  igrača bit će smanjeni za 15 do 20 posto, ali  to će ovisiti o sposobnosti pregovaranja. Cilj je uštedjeti oko 100 tisuća eura  u odnosu na  ugovore koje  igrači sada  imaju. Mislim  da će igrači  znati cijeniti to  što smo podmirili sve obveze prema njima u dogovorenom roku. U ovim recesijskim vremenima bolje je primjerice dobiti sigurnih  100 tisuća od  nesigurnih  200. Svatko razuman bi o tome trebao razmisliti. Imamo  težak zadatak jer su trenutačni  ugovori dosta nepovoljni za  klub.

Trener prve momčadi Zmago Sagadin imat će veliku slobodu pri odabiru igrača ali i odgovornost za eventualni neuspjeh. -  Zmago Sagadin je taj koji će birati igrače i odgovarat će za igru i rezultate. Neće više  dvije osobe odgovarati kao do  sada nego isključivo trener Sagadin.

Pretvorba u narednih godinu i pol dana

Bilo je govora i proračunu u sezoni koja je pred vratima. - On će u idućoj sezoni biti znatno manji nego prošle sezone ali veći nego što  nam u ovom trenutku košta momčad.

Jednoglasno je usvojen i strateški plan. - On nije "sveto  pismo" nego živo tkivo koje  može imati određene izmjene, ali ne prevelike. On će nam biti  smjernica kako trebamo raditi  u budućnosti. Raspravljali  smo i o pretvorbi kluba.  Donijeli smo odluku da će se ići u  pretvorbu kluba i to je proces  koji će trajati oko godinu i pol  dana.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti