Sport

Biciklizam, BK Sveti Donat

Biciklisti Sv. Donata vodeći u Kupu Hrvatske

Biciklisti Sv. Donata vodeći u Kupu Hrvatske

Stipe Filipi sa 150 bodova trenutačno je vodeći u Kupu ispred klupskog kolege Josipa Miočića sa 80 bodova

Biciklisti Sv Donata nastupili su jučer u Pazinu na međunarodnoj biciklističkoj utrci Nagrada grada Pazina 2009. koja se ujedno i bodovala i za kup Hrvatske.

Nastupali su vozači iz Hrvatske, Slovenije i BiH. Juniori su vozili 97 km, a kadeti 58,2 km na kružnoj stazi duljine 19,4 km.  Staza je bila izuzetno teška sa dosta uspona i vrlo oštrih nizbrdica od preko 12%, a posebnu opasnost predstavljala je kiša koja je u razmacima padala u jakim pljuskovima.

Mateo Marić, ponovno nije imao sreće. Predzadnji krug pukla mu je žica na prednjem kolu i kao u Corno Di Rosazo, nakon izmjene morao je loviti grupu, što je uzrokovalo nešto lošiji plasman. Završio je na desetom mjestu, odnosno, sedmi Hrvat. Pobjednik je Slovenac  Rajšp Andrej iz TBP Lenart u vremenu  2:16'43'', s prosjekom od 34,582 km/h.

Kadeti su bili bolje sreće. Nastupilo je 57 vozača a Stipe Filipi bio je ukupno deveti sa 7 sekundi zaostatka iza pobjednika, Slovenca  Lemut Tadeja  iz  Nove Gorice u vremenu 1:42'55'', koji se odvojio od grupe u posljednjih 400 m. Ostala dva vozača iz Sv. Donata, Bartol Novak i Josip Miočić, plasirali su se na 20. odnosno 21. mjestu sa 5:30 minuta zaostatka iza pobjednika.

Bitno je naglasiti da su sva tri zadarska vozača ujedno i prva tri prvoplasirana hrvatska vozača. Kako se trka bodovala i za kup Hrvatske, nakon ove utrke oni su i prva tri u kupu.

Vodeći je Stipe Filipi sa 150 osvojenih bodova i trenutno vodi ispred klupskog kolege Josipa Miočića sa 80 bodova. Na treće mjesto je skočio Bartol Novak sa 74 boda.  Kako slijedeći, četvrti vozač u kupu ima 60 bodova, a predstoje još četiri trke za kup Hrvatske, a najlošija se svakom vozaču oduzima, Stipe Filipi ima velike šanse ponoviti rezultat iz 2007. godine i ponovno osvojiti Kup Hrvatske.

Slijedeću subotu vozače Sv.Donata očekuje uspon na Učku, odnosno trka za Brdskog prvaka Hrvatske.


Reci što misliš!