Sport

Košarka, A-1 liga doigravanje za prvaka

Sagadin: S navijačima po obranu naslova

Sagadin: S navijačima po obranu naslova

Car: pokušat ćemo do finala stići "dvokorakom"

Prvi polufinalisti završnice doigravanja prvenstva Hrvatske, Zadar i Zagreb, ove sezone odigrali su pregršt dramatičnih i nezivjesnih utakmica. Nemamo razloga vjerovati da ni sljedeći polufinalni ogledi neće biti ništa drukčiji.

- Zasigurno neće biti lako. Naše utakmice gotovo su uvijek jako zanimljive i teško je prognozirati pobjednika do samog kraja. Ja vjerujem da smo mi bolja momčad i da će pobjeda na kraju ipak pripasti nama, kaže razigravač Zadra Rok Stipčević.

Stipčević jako cijeni momčad Zagreba i ističe da se radi o momčadi koja je prepuna dobrih igrača.

- Teško je nekoga posebno izdvojiti u njihovim redovima. Imaju odličan spoj iskustva i mladosti i to daje odlične rezultate. Tu su jedan Mulaomerović, Štimac, Krstić zatim izvrsni Simon, a što reći o Tomiću ili o Žoriću koji igra također odličnu sezonu? Ne smijem zaboraviti ni naše Vladovića i Dijana, radi se o sastavu koji nikome nije lagan protivnik pa neće niti ni nama, dodaje Stipčević.


Optimizme ne manjka u redovima Zadra i svi su uvjereni u plasman u finale i to bi htjeli ostvariti po mogućnosti dvokorakom.

- Mi se nadamo da možemo iz dvije utakmice izboriti finale iako će to biti jako teško. Trebamo odigrati stvarno maksimalno koncentrirano i slušati savjete trenera. Ukoliko sve to pretočimo i na parketu mogli bi već u subotu izboriti finale, na Stipčevića se nadovezuje njegov “zamjenik” Marko Car koji je po tko zna koji put pozvao Tornado u pomoć.

- Stvarno bih želio da dvorana bude punija nego do sada i da nam naši navijači pomognu. Pozivam ih neka dođi i da skupa izborimo to finale.

Navijače si nije libio pozvati i prvi strateg Zadrana, Zmago Sagadin na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji pred prvu polufinalnu utakmicu sa Zagrebom.

- Očekujem da se dvorana napokon napuni i uvjeren sam da ćemo imati podršku navijača. Sada nam je svaka utakmica "biti ili ne biti" i pomoć s tribina biti će više nego dobrodošla. Momčad je umornai, iscrpljena, sezona se bližii kraju i sve momčadi sada osjećaju umor. Nema nikakve dvojbe da će moji igrači dati zadnji atom snage na terenu kako bi pobijedili i za to će im biti potrebna pomoć s tribina.

I Sagadin zna da neće biti lako u srazu s preporođenim mravima, ali zna i kako do pobjede.

- Zagreb nije momčad koje bismo se trebali bojati ali ih svakako ne smijemo podcijeniti. Trebamo ih respektirati, igrati s njima čvrsto i tvrdo jer će i oni tako igrati protiv nas, te obranom i skokom dobiti utakmicu, jasan je Zmago.

Rok Stipčević se polako vraća u natjecateljski ritam i formu nakon mjesec dana pauze nakon ozljede šake u Torinu, u momčadi se vratio i Macura, no Prostran još neće u roster budući trenira po posebnom programu. Ostali igrači su zdravi i orni za igru.

Utakmica se igra večeras s početkom u 19 sati u dvorani Krešimir Ćosić Sportskog centra Višnjik.

KK Zadar: Pretplata vrijedi i u doigravanju

Iz KK Zadar obavještavaju godišnje pretplatnike kako za doigravanje neće trebati kupovati nove ulaznice, već će na sve utakmice završnice Prvenstva Hrvatske moći ući sa svojim dosadašnjim godišnjim ulaznicama.

Osim toga oni će imati i prednost pri kupovini godišnjih ulaznica za sljedeću košarkašku sezonu, čime će im se omogućiti da zadrže svoja mjesta u dvorani, a o čemu će biti pravovremeno obaviješteni.

Ovim putem Upravni odbor kluba zahvaljuje svojim vjernim navijačima na dosadašnjoj pruženoj podršci.

KK Zadar


Reci što misliš!

  Vezane vijesti